Kuro sanaudos

Pradėjo sensejus, Lapkritis 19, 2011, 20:06:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

Gmc

CitataUfO parašė:
Citatablogaz parašė:
Na netycia radau ir as sita sau labai aktualia tema. Mano 2004 m. D4D avensis universalas mieste 9l valgo, kaip bevaziuociau ar kaip pensininkas ar kaip suvalkietis. Visi mano pazystami kurie turi tokias pacias masinas sako, kad pas juos ne daugiau 7l. valgo. Nuvariau i toyota servisa diagnostikai - sako jokiu problemu nera, viskas o.k. Tai dabar nebezinau ieskotis kito geresnio serviso ar cia normalu taip? Jei ka gal patartumete Kaune koki geresni meistreli. Dekui

Arba tu suskaiciuoji pagal supilta kieki/nuvaziuota atstuma, o jie sako borto kompiuterio parodymus :) Mano Corolla jei is miesto neislendu ir vaziuoju kiekviena ryta i darba 8km ir vakare atgal, ziema ~8l valgo ir skaitau, kad norma. O taviske juk didesne ;)
Mano ziema ir 9 suvalgo, o jei kamsciai ir 9,5, o jei -30 tai ir 10 ir manau tai normalu.
Sanaudos visada priklauso nuo eismo intensyvumo ir gazo pedalo spaudimo :D

kaktusas

Citatablogaz parašė:
Ex pirkau avensi nes visi sake, kad 6 l valgo :) Na jeigu visi sakot, kad cia mieste normalu tokios kuro sanaudos, teks ieskotis vel kada kitos masinikes :)
Tai važinėk 50-70% už miesto, tai ir tavo 6 valgys :)
Šiaip gal 1,5 metų vedžiau statistiką, dabar atsibodo jau :) tai bendras ir buvo 6,1, aišku važiavau nemažai ir užmiesty.
Per tv reklamuoja naująjį Avensis dyzelinį variklį - atseit jo sąnaudos 4,5. Tai gal su tokiu ir mieste į 6 galima bus įtilpt...

Modka

Citatablogaz parašė:
Ex pirkau avensi nes visi sake, kad 6 l valgo :) Na jeigu visi sakot, kad cia mieste normalu tokios kuro sanaudos, teks ieskotis vel kada kitos masinikes :)
Tai ir skuskis tiem visiem kurie tau sake. O siaip tai reikia savo nuomone tureti. Cia buvo kliente viena nupirko toyota avensis visiska lavona o kai paklausiau kam pirko tai pasake: visi sake kad toyotos labai geros masinos ir negenda.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

blogaz

To Modka. As nesiskundziu, o klausiu - nepatinka neatsakinek. Didelis dekui visiems uz issakytas nuomones. Tikriausiai taip ir bus: darbas uz 5 min. vaziavimo viduryje miesto, variklis niekaip neisila - tai ir sanaudos tikriausiai del to tokios.

Gmc

Viskas normalu tada su sanaudom. Visos masinos ris daugiau.
O siaip nepamirstam, kad visada forumuose yra tokiu, kuriems ryja net maziau nei gamintojas skaiciuoja. Nors tai jis daro vos ne idealiomis salygomis :)

Bemsas

Borto kompas man kazkaip neaiskiai dirba. Uzpyliau pilna baka ir iskart ismeta kad pravaziuosi 620km. Ir sitie skaiciai tik mazeja. Pvz vaziuoji labai taupiai - tai mazeja tas skaicius letai. Po 3km kelio kokiu 1km sumazeja. Vokiskose masinose tai visa laika tas skaicius kintamas. jei spaudi - iskart sumazeja, jei taupai - padideja. Pvz uzpylus rodo 620, vazioji taupiai - rodys 800km, visa laika keiciais parodymai priklausomai nuo vaziavimo.
Cia visose Toyota taip?

kalava

Citatablogaz parašė:
To Modka. As nesiskundziu, o klausiu - nepatinka neatsakinek. Didelis dekui visiems uz issakytas nuomones. Tikriausiai taip ir bus: darbas uz 5 min. vaziavimo viduryje miesto, variklis niekaip neisila - tai ir sanaudos tikriausiai del to tokios.

oij, tai tikrai per tiek variklis negali speti isilti iki reikiamos temperaturos ir norminiu sanaudu.
Isvaziuok i trasa kokius 100 km, ir pamatysi kokios sanaudos.

Man pvz susilus orams siandie vaziuojant i darba ( 15 km greitkelio) kompas momentines sanaudas rode ~4 l/100km. ziema ten pat maziau 5.5 l nelabai rodydavo.

Susilus orams ir mieste tau sanaudos turetu sumazet( jei koja nesunki:-) )
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Gmc

Citatabemsas parašė:
Borto kompas man kazkaip neaiskiai dirba. Uzpyliau pilna baka ir iskart ismeta kad pravaziuosi 620km. Ir sitie skaiciai tik mazeja. Pvz vaziuoji labai taupiai - tai mazeja tas skaicius letai. Po 3km kelio kokiu 1km sumazeja. Vokiskose masinose tai visa laika tas skaicius kintamas. jei spaudi - iskart sumazeja, jei taupai - padideja. Pvz uzpylus rodo 620, vazioji taupiai - rodys 800km, visa laika keiciais parodymai priklausomai nuo vaziavimo.
Cia visose Toyota taip?
Pas mane irgi tas pats. Tai tik preliminariai pasiziuriu, ka jis rodo. Siaip nemegstu vazinet ant degancios lemputes, bet esu buves situacijoje, kai kompas rode 2km likuti :D (cia buvo nenores piltis Lukoile ir butinai davaziuoti iki Neste :D beda tik priekyje atsirades kamstis :D )
Beto mano pastebejimais borto kompas visada rodo maziau ir mieste skirtumas paprastai buna 1.7-1.8l/100km, kartais 1.2-1.3l. Labai retai pasitaiko, kad visa baka tik trasoj isvazineciau, bet jei didzioji dalis trasoje tai kompo parodymai ir realybe labai panasus, arba skiriasi max 0.3l/100km.

Bemsas

Na pas mane kompas rodo 6.2L, o realiai 7.4L ima 60% mietas 40 trasa. O kompas rode man 0km liko pravazioti, bet masina vaziavo, O kiek galima pravaziuoti ant degancios lemputes? Visada pilu kaip uzsidega lempute. Bet daugiausia uzpyliau 46L, nors parasyta kad bakas 55L.

Gmc

Citatabemsas parašė:
Na pas mane kompas rodo 6.2L, o realiai 7.4L ima 60% mietas 40 trasa. O kompas rode man 0km liko pravazioti, bet masina vaziavo, O kiek galima pravaziuoti ant degancios lemputes? Visada pilu kaip uzsidega lempute. Bet daugiausia uzpyliau 46L, nors parasyta kad bakas 55L.
As irgi pilu kai uzsidega arba siek tiek anksciau. Max esu uzpyles 44litrus, nors irgi skaiciau, kad bakas 55. Visgi vazineti ilgai su degancia vien del matavimu nesinori...

Avens

minimaliai 100km gali nuvaziuoti.
Pas mane ziema ir mieste iki 0,3lt daugiau rodo. Tad pildamas visada zinau, kiek mazdaug pribegs. :)

kajima

is kur traukiat kad bakas 55l , gamintojas raso 60l ir manualuose visur irgi 60l

Gmc

Gincius

Priėjau išvados, kad mano Avensio kompas pasiduoda mokymams. Kai nusipirkau ir užsipyliau pilną baką, tai rodė, kad nuvažiuosiu 520 km. Šis skaičius vis didėjo. Kažkada nuvažiavau virš 800 km, bet naujai užsipylus rodė, kad nuvažiuosiu tik virš 600 km. Vakar užsipylus jau rodė, kad su pilnu baku nuvažiuosiu 656 km. Tai mano rekordas. Paskutiniai rodikliai nebuvo labai geri. Kompas rodė 8,1 realiai supyliau 8,35l/100 km. Važinėta per šalčius, naudota autonominis pašildytojas. Susidaro įspūdis, kad kompas sumuoja rodiklius ir išvedinėja kažkokį nesuprantamą vidurkį.
[mail][/mail]

S_Kulikauskas

Na mano kompas apie 10% maziau rodo nei realios sanaudos, zinoma smagu ziureti kai vidurki rodo maza :) , bet geriau jau jis teisybe rodytu :) .  Masciau gal yra numatytas koks budas ji sukalibruoti, bet nieko neradau tuo klausimu. Galima nebent mazesnius ratus deti :) . O tas prognozuojamas nuvaziuoti atstumas tikrais kaskaip kinta, bet jis visada buna mazesnis nei veliau realiai nuvaziuoju. Kokia bako talpa taipat nezinau, nupirkes pripyliau 50L, bet daugiau nei karto to nepavyko padaryti nors visada isvazineju iki kompas parodo "liko nuvaziuoti 10Km" .