Plaukiojantis smagratis

Pradėjo OSU_FC, Vasaris 11, 2009, 15:25:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Modka

Grigarasas, neapsimoka naudoto deti nes ju kaina apie 1000 Lt, bet cia kate maise ir plius darbas kainuoja. Nusiperki nauja ta smagrati dvieju masiu ir neturi problemu 200k km.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

NNZ

I ir II avensisi jei jau keiti 1 masės smagratį tai tinka ir tam ir tam tiik išminimo guolį seną palieki
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

kalava

Gal ir minties suolis, taciau apie ta pacia tema. Tekstaroj pasiklausiau, tai 2007  metu avensiui dvimasis Aisin smagratis butu 2100 LT, Aisin sankabos kompletas apie 600 LT. Imant viska kartu, atiuotu uz ~2500 Lt, gal ten dar deretis galima. Aisin berods japonu firma, originaliai naudojama toyotose. Lyg ir jau ne per diziausia kaina, negu kad galima rast senuose postuose pries pora metu (ten kaina > 4000 Lt budavo).
Manau kad tai santykinai nera dideles islaidos pagal auto kaina. Ypac kai uz 2 mazus naujus purkstukus mokejau 2000LT, o cia dideles detales "tik" uz 2500 lt :)
Domejaus, nes man kelia nerima, kad saltam varikliui esant sunkiai jungiasi 1 ir 2 pavaros ("nelenda" arba su dantraciu "taukstelejimu" isijungia). Kai susyla, viskas normaliai. Tai ir nezinau, ar cia vezt "skerdimui" ir diagnozes nustatymui ar ne.
Ar nieks nsusiduret su 1 ir 2-os pavaros sunkiu jungimusi, ypac esant saltam varikliui?  
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Raiforas

Na pirma manau paieskok bedu greiciu dezeje!

wikcia

Kalava,
1 ir 2 pavaros "toliau randasi" toliau jos siek tiek sunkiau gali jungtis. bet pradziai reiketu nuo paprastu dalyku pradet. Ar skyscio pakankamai? ar neleidzia cilindriukai, jei skysti praleidzia pro manzetus nebus tokios jegos ismint sankabos. dar vertetu pasitikrint tepalo lygi pavaru dezej.
pas mane buna kartais sunkiai isimu pirma pavara, bet jungiasi visos gerai. dar kol kas nesuradau kame problema.

Raiforas

Wikcia, net neieskok tos problemos cia yra normalu kad kartais pirma pavara sunkiai isimeta reik perminti sankaba, tas pats buna ir su atbuline, ir ne vien toyotose tas buna, bet ir daugeli kitu markiu autose

kalava

Wikcia - kad as sankabos skysti pakeites (auto pirkau 2010 gruodzio pabaigoj). Nusipirkes pasikeiciau viska kas priklauso pagal Toyotos prieziuros plana pagal kilometrus (odometras rode ~140000, koks tikras kilometrazas - zino tik dievai ir perekupai), dirzus, itempejus, ir t.t., tame tarpe ir sankabos skysti. Neplanuotai susitvarkiau starteri, pasikeiciau du purkstukus i naujus.
Jokie manzetai lyg ir neleidzia.
Liko tas erzinantis klausimas su pirma/antra pavaromis. Kai susyla lyg ir viskas norma, taciau kol saltas variklis ir sunkiai jungiasi pirma/antra pavaros, siek tiek streso sukelia piko valandomis manevruojant kamsciuose... Pirmos pavaros ne visada gali staigiai ijungt, antra pavara be problemu isijungia jei permini sankaba, bet cia juk ne GAZ-53 :)
Tai va... reiks dar paziuret greiciu dezes tepalu lygi, bet atrodo del sventos ramybes teks atiduot kada meistrams tiksliai diagnozei.
Dekui uz patarimus ir sekmes!

Renis

Pas mane irgi esant saltam varikliui 1,2 saibos metasi sunkiau. Dazniausiai su trakstelejimu kaip kazkas minejo :] Isilus lyg ir norma pasidaro.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

dtinas

pas mane tas pats. Jungiasi sunkiau pakol salta is pirmos i antra, bet is vietos pajudant i pirma isijungia visada normaliai.

Renis

nu jo, gal tiksliau parase dtinas, kad is 1 i 2 strigteli saltas ;]
Bet bent kiek riedant tai pirma imusht yra vargas. Bent jau pas mane.
Kazkaip keistai, kitose masinose dar 20km/h vaziuojant i 1 imusht laisvai duoda :]

UfO

Pas mane lygiai tokie patys simptomai. 1ą vargas įjungti jei bent kiek riedi, kartais ir 2a pavara sunkokai įsimeta. Būtų įdomu sužinoti ar nedingo kam nors šitie simptomai pasikeitus sankabos komplektą (tiksliau diskatorių).

Renis

Pas mane diskatorius atrodo pakeistas beveik pries pirkima auto, tai jau tokie simptomai buvo. Nebent sh kokybes dalys sudetos (diskatorius..) :]
Bet smagratis nekeistas, gal cia jis turi itakos sitam reikalui?

dtinas

Citatadtinas parašė:
pas mane tas pats. Jungiasi sunkiau pakol salta is pirmos i antra, bet is vietos pajudant i pirma isijungia visada normaliai.

man du metai sie simptomai nei dideja nei ka. Ziema tik stipriau jauciasi, vasara be problemu.

Renis

As manau kad nereik cia ieskot slieku per daug ;]
Viskas normaliai

kalava

Ufo - tai kaip suprantu, tavo sankabos pedalo pareguliavimas visiskai problemos neisprende  del 1ir 2 pavaru?
(citata is tavo posto:
"Bet va savaitgalį paėmiau ir elementariai pareguliavau sankabos pedalą, t.y. pailginau traukę kur į cilindriuką eina. Sankaba "kabina" kaip iš vadovėlio, per vidurį ")