Išdegė žibintų reflektoriai

Pradėjo Vilmantas, Rugpjūtis 11, 2009, 20:18:34 PM

« ankstesnis - sekantis »

vincass

CitataMemelis parašė:
Sia savaite su nauju bendradarbiu kaip tik sita temo snekejome. Pas ji yra Avensis 2006 su Xenon. Nusipirko naudota 2 metu, tai iskart zibintus keike. Pries kelis metus turejo avarija, taise ir sudejo naujus originalius - tas pats, jokio efekto. Pas juos imoneje daug kas su Avensiais naujais vazinejo ir visi iki vieno keike trumpas sviesas. Tad as manau, cia tiesiog taip yra ir nieko nepadarysi. Tokius gamina. Pas mane tas pat. Auto kai pirkau praktiskai nauja buvo, o trumpu sviesu nerasta... Tad vargu bau ar yra cia koks paprastas sprendimas...

Turbūt geriausia išeitis būtų reflektorių atnaujinimas arba viso trumpų šviesų modulio pakeitimas į kitą, nes kaip sakei - originaliose farose trumųjų šviesų nerasta :). Bet kiek laikys tie atnaujinti reflektoriai, kol vėl nepajuos, neaišku. Aš visgi labai nusiteikęs keisti modulius, pagamintus iš Hella optikos. Kaip jau ankščiau minėjau, pasisakantys rusų  forume, labai teigiamai apie juos atsiliepia.

vincass

CitataSkrajunas parašė:
Taigi perskaičiau šią temą ,  bet nevisai aišku ,kurie žibintai ilgiau tarnauja {neišdega , neišrūdija} xenono ar halogeno?:)

Man atrodo greičiau išdega halogeniniai. Susiraito net pats reflektorius nuo karščio, nes halogeninės lemputės labiau įkaista negu xenonines. Xenono lemputės galingumas 35W, o halogeno - 55W, jau nekalbant, kad kai kurie susideda ir dar galingesnes.

Memelis

Citatavincass parašė:
CitataMemelis parašė:
Sia savaite su nauju bendradarbiu kaip tik sita temo snekejome. Pas ji yra Avensis 2006 su Xenon. Nusipirko naudota 2 metu, tai iskart zibintus keike. Pries kelis metus turejo avarija, taise ir sudejo naujus originalius - tas pats, jokio efekto. Pas juos imoneje daug kas su Avensiais naujais vazinejo ir visi iki vieno keike trumpas sviesas. Tad as manau, cia tiesiog taip yra ir nieko nepadarysi. Tokius gamina. Pas mane tas pat. Auto kai pirkau praktiskai nauja buvo, o trumpu sviesu nerasta... Tad vargu bau ar yra cia koks paprastas sprendimas...

Turbūt geriausia išeitis būtų reflektorių atnaujinimas arba viso trumpų šviesų modulio pakeitimas į kitą, nes kaip sakei - originaliose farose trumųjų šviesų nerasta :).
Tai kad tikrai ne išeitis tų reflektorių atnaujimas. Juk rašiau, kad bendradarbiui naujus originalius žibintus su xenonais po avarijos sudejo ir vis tiek nieko gero... Tai ka gali padaryt reflektoriu atnaujinimas, jei nauji nieko nešviečia...

P. S. Jei galite kas, įmeskite nuoroda, kur tuos modulius ten Rusai atnaujina. Įdomu būtų pažiūrėt. Tačiau čia vėl burtų knyga prasideda. Ar kitų neakins, ar tech. apžiūra laisvai praeisi ir darbo jaučiu yra...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

modo

CitataMemelis parašė:Ar kitų neakins, ar tech. apžiūra laisvai praeisi ir darbo jaučiu yra...

Tai kad su silpnai šviečiančiais aš šiemet jau nebepraėjau. Nepakankamas šviesos srautas buvo, kad galėtų pamatuoti ar gerai sureguliuotos.

vincass

CitataMemelis parašė:
Citatavincass parašė:
CitataMemelis parašė:

P. S. Jei galite kas, įmeskite nuoroda, kur tuos modulius ten Rusai atnaujina. Įdomu būtų pažiūrėt. Tačiau čia vėl burtų knyga prasideda. Ar kitų neakins, ar tech. apžiūra laisvai praeisi ir darbo jaučiu yra...

Pasiskaitykite čia, kaip rusai sprendžia šviesų klausimą. Naudinga perskaityti šio forumo temą apie šviesas. Na, pas rusus ir tech.apziura yra. Reikalavimai, kaip jie rašo,  išlaikomi.

http://www.avensis-club.ru/forum/viewtopic.php?t=4022
http://shop.avto-oko.ru/collection/Moduli-dlya-ustanovki-vnutr-fary

Paziurekit kai šviečia po perdarymo:
http://www.avensis-club.ru/forum/viewtopic.php?t=4022&postdays=0&postorder=asc&start=1240

Kaip viskas daroma aprašyta čia
http://bihalogen.ru/page.php?65 .

Memelis

Jo, kaip matau, čia problema rimta. Keista, kad net ir po facelift'o ji išliko. Įdomiai Toyotos inžinieriai į apšvietimą žiuri. O rusai nebūtų rusai, jie nuo amžių pratę viską patys daryt, tai ir lempas tobulina patys. Yra reikalų tensu tuo perdarymų. Viskas gali baigtis naujos faros pirkimų, tačiau įmanoma. Keista, tačiau LT dar niekas to nedaro. Nežinau, aš tai kažkaip nebūčiau linkęs taip rizikuot ir ardyt pats.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

vincass

CitataMemelis parašė:
Jo, kaip matau, čia problema rimta. Keista, kad net ir po facelift'o ji išliko. Įdomiai Toyotos inžinieriai į apšvietimą žiuri. O rusai nebūtų rusai, jie nuo amžių pratę viską patys daryt, tai ir lempas tobulina patys. Yra reikalų tensu tuo perdarymų. Viskas gali baigtis naujos faros pirkimų, tačiau įmanoma. Keista, tačiau LT dar niekas to nedaro. Nežinau, aš tai kažkaip nebūčiau linkęs taip rizikuot ir ardyt pats.
Tai Lietuvoje ne vienas yra ardęs faras. Ir šioje forumo temoje buvo rašyta. Klijuoja folija reflektorius. Bet toks būdas- manau visiškas briedas..

unagi

Biškutį ilgokai buvau dingęs iš forumo. Dėl reflektorių atnaujinimo, tai pasiskambink tiems vaikinukams, sutari laiką, atvarai auto ir vakare pasiimi. Pačiam nieko nereikia daryti - jie išima, išardo, restauruoja ir sukrauna atgal. Patogu :)

Kestai, ačiū, tau už pgalbą "taisant" aukščio reguliavimą :D Aš jau buvau užsiparinęs, kad neveikia, o pasirodo tik į bagažinę įlipti tereikėjo :D

O gal kas žinot ar galima pačius lempų stiklus kaip nors atnaujinti? Galvoju ar nepradėtų šviesti dar geriau - vistik nuo akmenukų ir dulkių apsitrynę jie.

G.
life's too short to pick out the seed's

NNZ

Citataunagi parašė:
...
O gal kas žinot ar galima pačius lempų stiklus kaip nors atnaujinti? Galvoju ar nepradėtų šviesti dar geriau - vistik nuo akmenukų ir dulkių apsitrynę jie.

G.
nupoliruoti reikia, kažkur forume buvo rašyta, kaip tai daryti, su švitriniu vandeniu ir pasta...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

vincass

Citataunagi parašė:
Biškutį ilgokai buvau dingęs iš forumo. Dėl reflektorių atnaujinimo, tai pasiskambink tiems vaikinukams, sutari laiką, atvarai auto ir vakare pasiimi. Pačiam nieko nereikia daryti - jie išima, išardo, restauruoja ir sukrauna atgal. Patogu :)

G.
O ar patenkintas atnaujinimu? Ar davė kokia garantija nuo išdegimo? Þymiai šviesa pagėrėjo?
 Ar panašiai šviečia kaip pas rusus padaryta čia:
http://www.avensis-club.ru/forum/viewtopic.php?t=4022&postdays=0&postorder=asc&start=1240

Skrajunas

O įdomu kaip su priešrūkinėm ar taip pat panašios problemos kaip ir su artimom? Ką reiškia "faceliftas" minimas šioje temoje?:)

vincass

CitataSkrajunas parašė:
O įdomu kaip su priešrūkinėm ar taip pat panašios problemos kaip ir su artimom? Ką reiškia "faceliftas" minimas šioje temoje?:)
Kazkaip neteko girdet, kad Avensio priesrukines sviestu prastai. Bent pas mane jos sviecia puikiai. Gerai pagelbeja trumpom sviesom :)

Kestutis777

Aha :) As xenonus susigrudau i pries rukines :) Mieste vazineju be ju, bet kai uzmiestyje vaziuoju, tai isijungiu, jei darganas oras :) Kelias isryskeja ;)

unagi

Citatavincass parašė:
Citataunagi parašė:

G.
O ar patenkintas atnaujinimu? Ar davė kokia garantija nuo išdegimo? Þymiai šviesa pagėrėjo?
 Ar panašiai šviečia kaip pas rusus padaryta čia:

Kad pagerėjo, tai tikrai. O ar taip pat, kaip tame rusų psl, tai nežinau - reikia statyti dvi auto šalia ir matysim :) bet šeip nesigailiu visiškai, kad atnaujinau, jaučiasi skirtumas stipriai.

O garantiją davė, bet žodinę - kiek laiko ji galios velnias žino, bet bičiukai pasirodė normalūs, tai tikiu, kad net jei ir išdegtų, tai susitartume :) Kiek jis pats kalbėjo, kad kai išmoks normaliai su įranga dirbti, duos amžiną garantiją :) Kaip ten bebūtų, bet džiaugiuosi savo lempom dabar. Dar lieka tik pačius stiklus biškį panaujinti.
life's too short to pick out the seed's

vytska

Skrajunui. Faceliftas - avensio isvaizdos atnaujinimas nuo 2006 metu vidurio mazdaug; priekines faros pakeistos (posukio lemputes vietoj menulio formos pakeistos i apvalias; posukiai ne sparnuose, o veidrodeliuose; viduj panele pakeista truputi, magnetolos isvaizda (nera kaseciu grotuvo),vairo mygtukai pakeisti, priekiniu groteliu isvaizda pakeista, priesrukines is staciakampio formos pakeistos i apvalias ir pan.
vytska