Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

bioparo

Kaip tolimesne kelione vel kitaip, kaip mieste malies po keleta km tai 7 litrai dbr , uzmiesty ir vejas padeda judet taupiau :D

slashas

Citata iš: bioparo Įrašytas Vasaris 22, 2018, 12:37:00 PM
Kaip tolimesne kelione vel kitaip, kaip mieste malies po keleta km tai 7 litrai dbr , uzmiesty ir vejas padeda judet taupiau :D
Pas mane irgi 7ltr :)

LM

Šiandien ryte nuresetinau sąnaudas. Lauke termometrai (2vnt) 6.30 val. rodė -16*C, nors auto termometras tik -12*C :think:
34km įveikiau su 5,6l/100km rodikliais.
Greitis 90-95-100km/h.

P.s. Ralfai kaip tu ten kamšty? Gal su 10l/100km?  (h)

Gmc

Pas mane sąnaudos dabar ~20 eina :D

slashas

Man priuso borto kompas meluoja visad 0.3-0.4 litro nuo to kiek supilu į baką ;)

Stingray

Čia vat mano per šituos šalčius buvo tokios sąnaudos. Rytiniai pašildymai, kelis kartus dideli kamščiai. Sumoje apie 60 proc. trasa (100-110 km/h), 40 proc. miestas. Nuvažiavus beveik 600 km ir vėl įsipylus pilną baką, pagal kurą suvartojimas gavosi 5,75 l/100 km (pagal kompą 5,9). Tad, sąnaudos nerealiai įspūdingos. Aš šoke. GAlvojau taip gali tik dyzeliai :D
Jaučiu vasarą dar bus mažiau :)

bioparo

Stingray

Youtubej prisiziurejau apie Hypermilage ir ten patko viena fraze apie Priusus II kartos: reik isivaizduot, kad tarp bato ir akseleratoriaus pedalo yra kiausinis :D Ir nebijot naudot EV rezimo. Pvz atvaziuoju iki savanoriu pr. virsaus (nuo Kauno puses), sekmadienis, kelias tuscias, nuo kalno virsaus iki pat vingio parko atvaziuoju ant elektros (paskui EV rezimas atsijungdavo automatiskai). Aisku greitis 40-50, "kiausinis tarp pedalo ir bato" :D Vat su 0,0 sanaudom nuvaziuoju 7,7 km. Cia aisku taip tik viena karta, daug kur jungdavau EV rezima ir be abejo, darbo diena vargu ar toks pats rezultatas butu :D BET. Manau, kad imanoma viskas :D Vasaros metu nuo ten pat manau laisvai iki pedagoginio ziedo butu galima nuvaziuoti :D Prie idealiu salygu ir pavejuj :D

Gal kas irgi kaip eksperimentavot?

slashas

Citata iš: Stingray Įrašytas Kovas 03, 2018, 12:01:51 PM
Youtubej prisiziurejau apie Hypermilage ir ten patko viena fraze apie Priusus II kartos: reik isivaizduot, kad tarp bato ir akseleratoriaus pedalo yra kiausinis :D Ir nebijot naudot EV rezimo. Pvz atvaziuoju iki savanoriu pr. virsaus (nuo Kauno puses), sekmadienis, kelias tuscias, nuo kalno virsaus iki pat vingio parko atvaziuoju ant elektros (paskui EV rezimas atsijungdavo automatiskai). Aisku greitis 40-50, "kiausinis tarp pedalo ir bato" :D Vat su 0,0 sanaudom nuvaziuoju 7,7 km. Cia aisku taip tik viena karta, daug kur jungdavau EV rezima ir be abejo, darbo diena vargu ar toks pats rezultatas butu :D BET. Manau, kad imanoma viskas :D Vasaros metu nuo ten pat manau laisvai iki pedagoginio ziedo butu galima nuvaziuoti :D Prie idealiu salygu ir pavejuj :D

Gal kas irgi kaip eksperimentavot?
EV režimas tau darys meškos paslaugą važiuojant trumpą atstumą, nes vėliau benzinu birbinsi, kai violetinė pataps :D

LM

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 03, 2018, 12:19:16 PM
EV režimas tau darys meškos paslaugą važiuojant trumpą atstumą, nes vėliau benzinu birbinsi, kai violetinė pataps :D
Jo jeigu isnaudoji EV pilnai , paskiui benzinu turi kompensuoti ikrauti baterija :think:
Del garso izoliacijos tai kazkada norejau gincytis bet deja jauciasi tas triuksmas :smoke:
Bet as kai priekurtis labai nesureiksminu  :-{  'mage' pasigarsinu  :D

bioparo

siaip as tai jei yra galimybe ir neskubu, panaudoju laisvo judejimo funkcija jei taip galima pasakyti, slide and glide atrodo angliskai vadinasi, tai ten ekonomijos priduoda jei aisku yra kur pariedeti :D

Stingray

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 03, 2018, 15:32:42 PM
Jo jeigu isnaudoji EV pilnai , paskiui benzinu turi kompensuoti ikrauti baterija :think:
Del garso izoliacijos tai kazkada norejau gincytis bet deja jauciasi tas triuksmas :smoke:
Bet as kai priekurtis labai nesureiksminu  :-{  'mage' pasigarsinu  :D

Iki tunelio nuo Vingio parko viaduko riedejau, vel pasikrove kazkiek, dar mieste kazkiek maliausi... Kad sanaudos tuo metu sautu i virsu nepastebejau....

Nezinau, sakykit ka norit, bet man tai kazkaip visai uzsipatiko priusas... Nors visa gyvenima buvau uzkietejes dyzelistas :)

slashas

Citata iš: Stingray Įrašytas Kovas 03, 2018, 16:59:25 PM
Iki tunelio nuo Vingio parko viaduko riedejau, vel pasikrove kazkiek, dar mieste kazkiek maliausi... Kad sanaudos tuo metu sautu i virsu nepastebejau....

Nezinau, sakykit ka norit, bet man tai kazkaip visai uzsipatiko priusas... Nors visa gyvenima buvau uzkietejes dyzelistas :)
Aš dariau eksperimentą su EV, man iki darbo 11km, tai benzino gavosi daugiau, EV galimą naudoti nebent kur lygus kelias, bet ir tai užknisa tie 49km/h maks greitis.. aš daugiau sutaupiau važiuodamas gazas dugnas iki 50km/h, o po to vos gazą spausdamas palaikyti greičiui ;)

Stingray

Aš vis dar šoke. 60 proc. miestas ir 40 proc. trasa... Galvojau tiek kuro ima tik dyzeliniai smartai :D O čia nemaža šeimos mašina ne vieną centnerį sverianti :)

Jonasa

Cia amerikonas? kodel melynai rodo?:) Siaip sanaudos mazos kaip ziemos metu;)