Tepalai

Pradėjo Gycas, Gruodis 13, 2015, 21:03:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

RamasG

Citata iš: Kiesiukas Įrašytas Gegužė 17, 2016, 16:53:25 PM
Keiciu kas 10000 km castrol 5w40. Dar nebuvo atvejo kad reiktu dapilineti 1.8 ltr varikliui.
jei jusu auto 2005m tai ten jau motoras patvarkytas del tepalu sanaudu
p.s o gal pabandyt kokio rvs i motora ipilti ?

sityR

Visom mašinom, o kartu ir avensiui, pyliau ir pilu ELF`ą, perku per akcijas MAXIMOJ arba SENUKUOSE. Nuvažiuoju per metus apie 35-40tkst. Neesu nusivylęs. Teko pilti ir CASTROL, tojotai ir tipo pritaikytus toyotaj, žinokit skirtumo nejaučiau. Avensiui pilu 5w30, yra ten kažkokie, kur atitinka variklio tepalui keliamus specifikacijos reikalavimus. Kadangi kartu keičiu visus filtrus, tepalus keičiu kas kokių 17 - 18 tkst., nes man tas 15tkst, tai toks labiau marketinginis...
Avensis 85 kw tepaliuko suvalgo koki 0,5 l tai visada. Manau labai normalu :)

eceris

Citata iš: sityR Įrašytas Gegužė 21, 2016, 13:32:59 PM
Visom mašinom, o kartu ir avensiui, pyliau ir pilu ELF`ą, perku per akcijas MAXIMOJ arba SENUKUOSE.
jau kokie du metai kai maximose nebūna elf tepalų 5w30. dabar ermitaže bene geriausios nuolaidos būna. pats pilu būtent  elf 5/30 jau į antrą auto. 6 metai į primera, jau 4 metai į senute corola verso ir plius į brangiosios almerą. o vat į sūnaus 4 golfą (1.6 benzas), elf  5w30 nepilu-velniškai ryja tepalą šį tepalą. supyliau į golf4 total energy 9000 5w40, nustojo ryti.

vytska

Šiandien Vilniaus Akropolio Maximoj buvo Elf evoliution 900 SXR 5W30, Elf evoliution DID 900 5W30, Elf evoliution fulltech msx 5W30 ir beveik visada būna, gal ne visose maximose pasitaiko.
vytska

eceris

Citata iš: vytska Įrašytas Gegužė 21, 2016, 23:20:28 PM
Šiandien Vilniaus Akropolio Maximoj buvo Elf evoliution 900 SXR 5W30, Elf evoliution DID 900 5W30, Elf evoliution fulltech msx 5W30 ir beveik visada būna, gal ne visose maximose pasitaiko.
kadangi man pakeliui iš darbo kauno maxima bazė, todėl apie ją kalbėjau -ten nebūna(o gal nespėju, išperka:) ):)
   nors pastaruoju metu pirkau iš eolto su 30 proc akcija. corollai total ineo ecs 5 l 5w30 kaina  buvo 25,55 eu+ 1 l už 5,95 eu(truputį brangiau už elf gaunasi). golf4 total quarz energy 5w40 už 19,39 eu.

RamasG

na surizikavau ir i motora ipyliau xado,dabar uzpiltas tepalas 5w40 adinol ir pirma porcija xado pagal instrukcija ,paziuresim ar bus koks nors efektas kai praeisiu visa procedura pagal xado instrukcija

Bacardis

Galit mane akmenim uzmetyti, bet i savaja supyles esu manol 5x30 ir jau 6000 tukst prasukta no prob. Reikia remti LT gamintojus :) pries tai tureta vokieti maitinau 7 metus manol 10x40 ir viskas oki buvo... Kuo jie blogesni uz Jusu giriamus produktus?

eceris

Citata iš: Bacardis Įrašytas Gegužė 22, 2016, 12:36:33 PM
Galit mane akmenim uzmetyti, bet i savaja supyles esu manol 5x30 ir jau 6000 tukst prasukta no prob. Reikia remti LT gamintojus :) pries tai tureta vokieti maitinau 7 metus manol 10x40 ir viskas oki buvo... Kuo jie blogesni uz Jusu giriamus produktus?
nieko blogo po 6000 nebus tikrai. kai pravažiuosit bent 200 k, tuomet pasirodyt GALI tepalų kokybės pasekmės. o gal ir ne...

Bacardis

Citata iš: eceris Įrašytas Gegužė 22, 2016, 13:21:57 PM
  nieko blogo po 6000 nebus tikrai. kai pravažiuosit bent 200 k, tuomet pasirodyt GALI tepalų kokybės pasekmės. o gal ir ne...

Na neplanuoju tiek vaziuoti su ja :) kazin ar tiek bevaziuos, nes dabar jau rodo 320000 :)

Nerastas

Sveiki,

Norejau pasiteirauti, kur pilasi transmisijos tepalas?

eceris

Citata iš: Nerastas Įrašytas Gegužė 23, 2016, 22:20:07 PM
Sveiki,

Norejau pasiteirauti, kur pilasi transmisijos tepalas?
hmmm, į pavarų dėžę gi :) arba į galinį ar priekinį tiltą-jei tokie jūsų auto yra ....

Awriuxx

Citata iš: sityR Įrašytas Gegužė 21, 2016, 13:32:59 PM
Visom mašinom, o kartu ir avensiui, pyliau ir pilu ELF`ą, perku per akcijas MAXIMOJ arba SENUKUOSE. Nuvažiuoju per metus apie 35-40tkst. Neesu nusivylęs. Teko pilti ir CASTROL, tojotai ir tipo pritaikytus toyotaj, žinokit skirtumo nejaučiau. Avensiui pilu 5w30, yra ten kažkokie, kur atitinka variklio tepalui keliamus specifikacijos reikalavimus. Kadangi kartu keičiu visus filtrus, tepalus keičiu kas kokių 17 - 18 tkst., nes man tas 15tkst, tai toks labiau marketinginis...
Avensis 85 kw tepaliuko suvalgo koki 0,5 l tai visada. Manau labai normalu :)

O kokį skirtumą tu tikiesi pajusti tarp gerų, ar lievų tepalų? Ir tie ir tie sutepa ir sumažina trintį. Tik va ar pakankamos tepimo savybės, ar netrumpina variklio amžiaus tokie brendai, ypač maximose pardavinėjami, čia jau kitas klausimas. Į savo mašiną pilu tik castrol, ir tai sudvejojau dėl Lietuvos turguose ir parduotuvėse paradvinėjamų tepalų kokybės, todėl šį kartą castrolą užsisakiau tiesiai iš Vokietijos. O tepalus galima ne tik kas 18 tūkstančių, bet ir apskritai nekeisti. Važiuos tikrai, ir skirtumo nepajusi, kol varikliui skrodimo nepadarysi, tada paaiškės visa marketingo esmė

bladas

Tepalas iš Vokietijos ?  (wow) Nieko sau... O lietuviškų degalinių degalais pasitiki? Ar irgi atsiveži iš Vakarų ?

tadusia

:D Tarp kitko Vokietijoje irgi yra labai daug padirbtos, is kitu saliu atveztos produkcijos. O perkant garsiu firmu produkcija, ant poddelku daug didesni sansai uzsiraut :)

Awriuxx

Citata iš: tadusia Įrašytas Gegužė 24, 2016, 09:18:39 AM
:D Tarp kitko Vokietijoje irgi yra labai daug padirbtos, is kitu saliu atveztos produkcijos.

jeigu yra galimybė atsisiųsti, tai kodėl ne? Vis didesnė tikimybė nusipirkti tikrą castrol, nei Lietuvoje