Tepalai

Pradėjo Gycas, Gruodis 13, 2015, 21:03:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

Gycas

Sveiki, Avensis 2007m d4d 2l 93kw. Po tepalų keitimo pravažiavau apie 4000km ir bendram reziume tepalo šiek tiek padeginta ir norėjau paklaust ar čia reiktų susimastyt dėl šito ar nesukt galvos?
P.S šiaip su auto viskas gerai,  kuriasi be problemu, trauka kaip priklauso, nedūmina, netrukčioja, variklis nepulsuoja, "kalėdinių" girliandų ant skydelio nėra. :)

dtinas

žiūrint kaip važiuoji ir kas tas šiek tiek..

Gycas

na tai po keitimo buvo pripilta iki matuoklės max ribos,  dabar daugiau negu puse rodo tapelo matuoklė, bet max nesiekia.

ginciavas

balticam

Nezinau kaip tau,bet man jau neramu butu...
Per pravaziuotus 10000 myliu(16000km) maniskej vos vos(1-2mm) sumazeja ir nei karto nereikejo dapylinet.
Jei minsi tapke iki galo ir daznai lakstysi virs 140km/h tai nesistebek tada.

nmeras

Citata iš: ginciavas Įrašytas Gruodis 13, 2015, 21:45:33 PM
Tai kur cia beda?
beda matyt tame kad prisiklauso zmones kad nuo keitimo iki keitimo nesupila nei laso, net gal padideja :) tai jei kazkiek nudegina jau stresuoja :P

robertas1993

yra toks variantas kad keiciant tepala ir tepalo filtra, uzpilamas tepalas iki max ribos ir paskui trumpam uzvedus ir uzgesinus varikli reikejo paziuret kiek tada rode, nes tepalo filtras  paima apie 0,5-1l tepalo :) taigi mano patarimas nekreipk demesio :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

ToyotaClub

Citata iš: Gycas Įrašytas Gruodis 13, 2015, 21:03:37 PM
Sveiki, Avensis 2007m d4d 2l 93kw. Po tepalų keitimo pravažiavau apie 4000km ir bendram reziume tepalo šiek tiek padeginta ir norėjau paklaust ar čia reiktų susimastyt dėl šito ar nesukt galvos?
P.S šiaip su auto viskas gerai,  kuriasi be problemu, trauka kaip priklauso, nedūmina, netrukčioja, variklis nepulsuoja, "kalėdinių" girliandų ant skydelio nėra. :)

Koks kilometrazas nuvaziuotas bendras jos?
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Gycas

ToyotaClub

Variklis jau mates gyvenimo, tai manau normalu kad jisai kazkiek tepaliuko to ir suvalgo. Forume ne karta rasyta buvo, jei per kokius 15 tuks km dapilsi iki litro tai nesukciau galvos tai normalu.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Gycas

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Gruodis 15, 2015, 12:26:57 PM
Variklis jau mates gyvenimo, tai manau normalu kad jisai kazkiek tepaliuko to ir suvalgo. Forume ne karta rasyta buvo, jei per kokius 15 tuks km dapilsi iki litro tai nesukciau galvos tai normalu.
Dėkui už patarimus. P.S na taip, variklis jau matęs gyvenimo, bet ir tai neaišku kad rida tikra, gal jis ir daugiau matęs to gyvenimo. Nors kiek žėjau vokiečių autoskelbimuose, ridos panašios avensiu 2007metu :)

sityR

Važinėk ir nesuk galvos. Aišku, po keitimo, reikėjo kitą dieną ryte patikrint, nes i filtra pripumpuoja. Bet jeigu ir suvalgo tai nieko baisaus. Kai normaliai tepalą kurena, tai 1000 km - 1l. Va tada reikia sukt galvą. Kiek turėjau auto, visos buvo bėgę virš 300tkst. Ir visos nuo keitimo iki keitimo suvalgydavo kažkiek ir kiek žinau dar dabar jos važiuoja :)
Yra automobilių, kur net pats gamintojas teigia, jog automobilis gali naudoti kurą. Bijau suklyst, bet man atrodo bemsui 530D nuo keitimo iki keitimo, gamintojo numatyta, kad suvartos apie 1l.

Bemsas

Visom masinom nustatyta 1l/1000km tepalo sunaudojimo riba :D

sityR

Bemsas, tavo komentaras itin į temą tiek man, tiek temos kūrėjui :))))

Gycas

Citata iš: sityR Įrašytas Gruodis 26, 2015, 11:06:45 AM
Važinėk ir nesuk galvos. Aišku, po keitimo, reikėjo kitą dieną ryte patikrint, nes i filtra pripumpuoja. Bet jeigu ir suvalgo tai nieko baisaus. Kai normaliai tepalą kurena, tai 1000 km - 1l. Va tada reikia sukt galvą. Kiek turėjau auto, visos buvo bėgę virš 300tkst. Ir visos nuo keitimo iki keitimo suvalgydavo kažkiek ir kiek žinau dar dabar jos važiuoja :)
Yra automobilių, kur net pats gamintojas teigia, jog automobilis gali naudoti kurą. Bijau suklyst, bet man atrodo bemsui 530D nuo keitimo iki keitimo, gamintojo numatyta, kad suvartos apie 1l.
Tai kitą dieną po tepalo keitimo, aš to tepalo dapyliau iki max ribos, nes prisipumpavę buvo į filtrus kaip pats sakiai.