duju iranga

Pradėjo sauja ryziu, Balandis 02, 2018, 21:23:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

maaz

Citata iš: eceris Įrašytas Balandis 04, 2018, 19:04:33 PM
ar tamstelė važiavot kada su savo auto atostogaut ? matomai ne, nes nieko pigiau nesigauna, patikėkit. esu apvažinėjęs tikrai nemažai, per 6 keliones su auto. į tą pačia kroatiją suvažinėt, vien kuras kainuoja apie 300 eu + road ticket dar apie 50 eu....tačiau važiuojama ne taupyti, o kad daugiau pamatyti. kelionės autobusu, tai šablonas - viskas už tave sugalvota ir nieko nepakeisi. važiuodamas auto, esi laisvas. nori važiuoji, nori stoji, kur nori užsuki, kada nori miegi. tai daugiau apžvalginės kelionės, kur joks teztour/novatur niekad nenuveš...

Tai pigiau priusu dujom, ar ne pigiau, taip jau ir nesupratau  :D Ir prie ko čia autobusai?

eceris

Citata iš: maaz Įrašytas Balandis 04, 2018, 19:39:50 PM
Tai pigiau priusu dujom, ar ne pigiau, taip jau ir nesupratau  :D Ir prie ko čia autobusai?
o prie ko čia priuso dujos? aš juk juo nevažiavau, bendradarbis važiavo. sakė pigu, ant kiek pigu, neklausiau...

eceris

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 19:30:09 PM
Esame į Austriją važiavę su vw caravelle, kai aukšto slėgio kuro siurblys nuduso ir remontas kainavo 1300€, būtų pigiau su lėktuvu nuskristi ir dar išsimiegotum normaliai :D
Toliau nei 1000km tik su nauju auto kur europinė garantija galioja, kitu atveju ekstrymas :)
naa, sorry, bet bet naujos irgi genda, ir tas pakeitimas ne stebuklas. kalbama juk ne apie pigumą o apie atostogavimo būdą....
   buvo variantas ir man. jau gryžinėjant, likus iki LT maždaug 1200 km, pradėjo nissan primeros variklis negražiai dirbt-pajaučiau pristojęs susimokėt už kelius. sustojau - tepalo yra, antifrizo irgi, vienas su kitu nesusimaišęs - ir pirmyn. gryžau, stumokli teko keisti, bet gryžom... kai pirkau savo dabartine senute corolla verso 2003 - po savaitės išlėkėm i italija. po to dar buvo su ja kroatija, juodkalnija/albanija - viskas super su ja :)
  svarbiausia negalvoti apie blogiausia, o važiuoti.... ir žinoma turėti su savim kuo susimokėti jei kas nutiktų... tad 6 kelionės su ta mintim kad bus viskas gerai-ir buvo gerai :) optimizmo reikia gyvenime ir būti kažkiek avantiūristu :)
  na kas tie pinigai-jei jų reikia, eini ir užsidirbi :)

slashas

Prie ko čia raukimas? Negi siūlai kelyje aukšto slėgio siurblį keisti pačiam kelionėje neturint nei įrankių, nei vietos tam, ten net naudotų dalių rasti neįmanoma, kažkoks briedas.
Nauji automobiliai genda, bet jei sugedo taip, kad negali tęsti keliones tau duoda pakaitinį nuomotą ir tęsi kelionę, o tavo auto pristato pas tavo dylerį į LT, jokio galvos skausmo.
Prie ko čia pinigai ir uždirbimas, laiko nenusipirksi ir neužsidirbsi kurį praleidi kažkokiame užkampyje, nei keliones tiksle ir sugadintos atostogos.

eceris

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 21:44:24 PM
Prie ko čia raukimas? Negi siūlai kelyje aukšto slėgio siurblį keisti pačiam kelionėje neturint nei įrankių, nei vietos tam, ten net naudotų dalių rasti neįmanoma, kažkoks briedas.
Nauji automobiliai genda, bet jei sugedo taip, kad negali tęsti keliones tau duoda pakaitinį nuomotą ir tęsi kelionę, o tavo auto pristato pas tavo dylerį į LT, jokio galvos skausmo.
nesikarščiuojam, kolega-pasitaisiau, nebeliko "raukimo" :)
o jei  norim atostogų be galvos skausmo, neatostogaukim - juk skrydžius irgi atšaukia, lėktuvai irgi krenta, o kur viskas įskaičiuota - ir pilvuką suskauda :)

beje, leiskit paklausti - kas yra ne užkampis :) ?

slashas

Visada skrendu iki tikslo ir nuomoju auto jei noriu pažintinės kelionės, neturiu jokio malonumo kratytis per Lenkija ir kitas šalis, nebent jose irgi važiuoji kažko lankytino apžiūrėti.
Jokių galvos skausmų, jei skrydį atideda, pakeičia kitu arba kompensuoja, kai neskraidau su small planet airlines, wizair ir rainair, tai ir galvos neskauda ;)

eceris

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 21:52:13 PM
Visada skrendu iki tikslo ir nuomoju auto jei noriu pažintinės kelionės, neturiu jokio malonumo kratytis per Lenkija ir kitas šalis, nebent jose irgi važiuoji kažko lankytino apžiūrėti.
Jokių galvos skausmų, jei skrydį atideda, pakeičia kitu arba kompensuoja, kai neskraidau su small planet airlines, wizair ir rainair, tai ir galvos neskauda ;)
kiekvienas iš mūsų elgiasi kaip jam atrodo idomiau gyventi :) aš taip pat dabar keletą metų taip elgiuosi, bet jau norisi ir vėl į avantiūriškq kelionę leistis. ir manau už metų ar kitų bus ji vėl :)

slashas

Aš neturiu jokio noro pusė paros vaikų bliovimo klausytis, kol kokio evukuatoriaus lauki ;)
Užtenka man jau tokių ekstrymų. Nervų ląsteles brangesnės ir jų neuždirbsi.

eceris

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 21:57:21 PM
Aš neturiu jokio noro pusė paros vaikų bliovimo klausytis, kol kokio evukuatoriaus lauki ;)
Užtenka man jau tokių ekstrymų. Nervų ląsteles brangesnės ir jų neuždirbsi.
o kam dėl to nervuotis? juk jei susigadinai keletą dienų, ką tas gyvenime keičia? juk tai nuotykis, kurį kažkada prisiminsit su kitokia nuotaika :).
  bet kaip minėjau-jokių extrymų neturėjau dėl gedimų, o jei ir turėsiu - na ir kas...
neseniai nušovė radaras grįžtant iš vilniaus. anot kai kurių forumo dalyvių, turėjau guostis čia, kad pristatė, ir t.t. ir panašiai. bet nesinervinu, laukiu baudos :)

sauja ryziu

visaip skaiciuoju ir jei su auto busiu dar 4-5 metus tai apsimoka vis tiek detis dujas kai jos su idejimu 600e kainuoja, o aptarnavimo ten jokio nera praktiskai visiskai, tik labai mazai pastebiu avensiu 1.8 su dujom, nelabai draugauja ar tiesiog nepopuliaru?

balticam

Citata iš: sauja ryziu Įrašytas Balandis 08, 2018, 22:22:57 PM
visaip skaiciuoju ir jei su auto busiu dar 4-5 metus tai apsimoka vis tiek detis dujas kai jos su idejimu 600e kainuoja, o aptarnavimo ten jokio nera praktiskai visiskai, tik labai mazai pastebiu avensiu 1.8 su dujom, nelabai draugauja ar tiesiog nepopuliaru?
Pagal tavo ankstesnius pasisakymus tai tikrai neverta...o ir aptarnavimas dujom tikrai reikalingas, nebuk naivuolis. Nepopuliaru uztai ir nepastebi.

sauja ryziu

bet per 5 metus.. ? koks tas aptarnavimas siuolaikinem tiesiog. dujom? filtriuka pasikeist ka ten dar? skaiciuoju jog vis tiek vasara tai kelioniu i palanga, i vilniu, i kauna buna kartais, vilioja kazkaip 11l/100 duju vietoj 9,5l/100km benzo :D

slashas

Citata iš: sauja ryziu Įrašytas Balandis 08, 2018, 23:11:17 PM
bet per 5 metus.. ? koks tas aptarnavimas siuolaikinem tiesiog. dujom? filtriuka pasikeist ka ten dar? skaiciuoju jog vis tiek vasara tai kelioniu i palanga, i vilniu, i kauna buna kartais, vilioja kazkaip 11l/100 duju vietoj 9,5l/100km benzo :D
Filtras kas dešimt tūkstančių, jei dujos papuola su dervom tai purkštukus valai kas 20k km, dėl tų pačių dervų dujų reduktorių persirenki ties 30k km, na aš kas 30k km dar žvakes keisdavau, dar keičiau lambda zonda ir įtariu prie jo mirties dujos tikrai prisidėjo. Na, o pats baisiausias dalykas, tai reguliavimas, visi kas turi dujas prieina prie to, kad patys pradeda reguliuotis, nes dažnu atveju tai yra laikui imlus darbas ir dujininkam neduodantis pelno ;) ir pakankamai sunku diagnozuoti kas blogai, jei kuri nors dujų įrangos grandis streikuoja, tad dar papildomas galvos skausmas, nes tai dar papildomas parazitas prie variklio :)

eceris

drystu paprieštarauti. nereikia filtriuko kas 10k km keisti - gal kas 20-30k keičiam, o ir jis kainuoja gal 3-4 eu. kaip ir reduktoriaus remkoplektas su pakeitimu kainavo 15 eu(Tech kompas stovi), o ir keisti reikia kas 50-60k km. purkštukai, aukščiau jau minėjau, apie 20 eu jei pigiausi (galima tik gumytes keisti, išvis kainuoja 10 eu su kalibravimu). žvakės tai, kas 30-40k km, iridines dedu. reguliuoja dujininkas. ideda dujas, po to sako atvažiuot po 2-3 išdegintų balionų, perreguliuoja - ir užmiršti porai metų vėl (su mano brangiosos rida ~1000 km/mėn). pačiam ten nėra ko aplamai reguliuot, viskas reguliuojasi kompu.
   pas brangiają almeroj stovi Tech įranga, pas sūnų golf4 Stag. gal tokios labiau biudžetinės įrangos(įdėta tiek vienam tiek kitam auto už 450 eu). golf4 (Stag kompas) vienu metu(po ~60k km) keitė purkštukus, membranas, žvakes(iridines) ir filtrą, sumokėjo 110 eu. tai kas 3-4 metai ar čia daug ? ir vėl tiek važiuoji laimingas :)

o kad lembda zondas dėl dųjų parėjo ? na buvo, kad almerai keitėm ir dujų suvartojimas pasijautęs buvo iki 11/100, bet įdėjo už 10 eu naudotą ir važiuojam jau bene 4 metai juo. tik mes almeros varikliui remontą darėm vos pirkę ir įdėję dujas, tai dėl tepalo ėdimo jis labiau tikėtina kad sugedo, nei dėl dujų....

maaz

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 09, 2018, 00:48:13 AM
Filtras kas dešimt tūkstančių, jei dujos papuola su dervom tai purkštukus valai kas 20k km, dėl tų pačių dervų dujų reduktorių persirenki ties 30k km, na aš kas 30k km dar žvakes keisdavau, dar keičiau lambda zonda ir įtariu prie jo mirties dujos tikrai prisidėjo. Na, o pats baisiausias dalykas, tai reguliavimas, visi kas turi dujas prieina prie to, kad patys pradeda reguliuotis, nes dažnu atveju tai yra laikui imlus darbas ir dujininkam neduodantis pelno ;) ir pakankamai sunku diagnozuoti kas blogai, jei kuri nors dujų įrangos grandis streikuoja, tad dar papildomas galvos skausmas, nes tai dar papildomas parazitas prie variklio :)

Manau slashas viską maždaug teisingai surašė.
Taip, dujos labai galėjo prie lambdos mirties prisidėt, bet nebūtinai, čia manau nieks tiksliai nepasakys kiek būtent dujos prisidėjo :D Blogas benzinas ne ką prasčiau gali prisidėt :D
Dujininkas dažniausiai sureguliuoja tiek, kad važiuotų ir check engine nemėtytų.
Iš savo patirties (manau kažkur rašiau, tai sorry jei kartojuosi):
Pas mane D4 variklis, tai šiek tiek ne standartas, bet benzino sanaudos po to kai dujininkas išleido: 2.3, po mano reeguliavimo: 1.6.
Dujų sąnaudos sumažėjo maždaug 0.5-1,5 litro.

Viskas ok, jei turite gerą dujininką kuris iš širdies sureguliuos;)

Šiaip jei būčiau autoriaus vietoj, tai mano sprendimą tikriausiai nulemtų tai kiek man svarbu bagažinėj vietos daug turėti:)
Jei bagažinė pastoviai tuščia, tai manau dėčiau tas dujas, nes:
Atsipirks jos per tiek laiko bent kokiu atveju;)
Paprastas variklis, tai greičiausiai dujininkams sureguliuoti pavyks visai nebligai iš pirmo karto;)
Giliai širdyje galėsite džiaugtis, kad tausojate aplinką (man tai ne paskutinėj vietoj ;) )
Bent jau kol kas man atrodo prie skystų degalų kolonėlių būna didesnės eilės, nei prei duju:)
Einam prie to, kad dyzelių mažės, benzinas vis dar brangus ir TAVRKINGAS auto su TVARKINGOMIS dujomis vėliau turės pridėtinę vertę;)