Dujos?!?*

Pradėjo Mantis, Spalis 24, 2008, 15:26:32 PM

« ankstesnis - sekantis »

horn

Skambinau į servisą, tepalas bus tik rugsėjo pabaigoje, nes Olandai tik rugsėjo pradžioje atnaujino gamybą, kol atkeliaus iki Lietuvos ir bus mėnesio pabaiga. Tūriai 5 arba 20L, į lašalinę telpa 400g/20Lt. Kaina 50Lt/L, tai išeina min 250Lt už 5L. Kai turės tą tepalą galėsiu pasiderėti, bet šiaip, kaip ir sakau, vargu ar apsimoka visą bakelį pirkti, nes viso bakelio apytiksliai 190.000km turėtų užtekti. Kai aš pravažiavau 50.000 su dujom per 2,5 metų, tai dar 5-6 metus turėčiau važinėti, kad tokį kiekį sunaudoti :D

adelis

Siaip zinok galbut paimciau ir 5l. iskart, nes dar su pazistamu pasidalintume per puse, o jei dar ir kaina paderintum, tai isvis valio butu..:)B)
As tai nezinau kiek ten to uzpilimo uzteks skaiciuojant km.Kai dejo dujas sako kazkur 5-6 tukst.km turetu uztekti, ten turbut reguliuojasi tas padavimas kiek suprantu, nes maciau dacikas yra,tai jie padare, kad tipo vaziuojant kas 6-7s. lasetu po lasa, na kazkas tokio..:)
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Memelis

Burtu knyga man tie jusu lasinimai... B) Kiek dar papildomo vargo reikia sau uzsikraut. Pats esu 3 metus su dujomis pravazinejes, daugiau nebenoreciau...B)
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Dar746

CitataMemelis parašė:
Burtu knyga man tie jusu lasinimai... B) Kiek dar papildomo vargo reikia sau uzsikraut. Pats esu 3 metus su dujomis pravazinejes, daugiau nebenoreciau...B)

Kodel nebenoretum, buvo daug rupesciu?
Papildoma iranga masinoje, juolab ne gamykloje sumontuota, visada reikalaus daugiau prieziuros/demesio.
Mano antra masina su dujomis ir kol kas jokiu dideliu vargu nera - ta laseline pareguliuoti visai paprasta ir ne taip daznai reikia, o ir tas pareguliavimas/papildymas neatrodo tokis jau baisus kai pilna baka duju prisipili uz 70 Lt :)
Toyota Avensis '01 m. 1.8 VVT-i +LPG
Toyota Corolla Verso '06 m. 2.0 D4D

adelis

Na va teko isbandyti pagaliau ilgesneje distancijoje kiek duju suvartoja auto, tai sakyciau truputi nusivyles.. Vaziuota buvo 230km (80-100km greiciu trasoje) pripyliau 21l duju.. Tai sakyciau trasoje 9l. duju 1.8 varikliukui nespaudziant daugoka.. :-/ , kai borto kompas tuo tarpu rodo, kad vidutines benzo sanaudos butu buve 6.5l., tai kazkaip nemazas skirtumas sakyciau tarp benzo ir duju, tikrai daugiau nei zadeti 15proc. su IV kartos iranga.. Galbut dujininkai dar gali pareguliuoti sita reikala?:|
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

kaktusas

Na  daugoka kiek 9l, man su 2.0 varikliu ir pirmos kartos įranga mažiau imdavo tokiu greičiu važiuojant ;) Gal dar mišinį pareguliuot galima, ar ką ten tom dujom..
O šiaip jei daug važiuosi, kažkada atsipirks tos dujos...

horn

Šiaip pirmas reguliavimas būna iš karto, antras maždaug po trijų savaičių. Trasoje turėtų būti apie 7,5. Aš mieste prieš savaitę esu tilpęs į 7,8, nors iš molėtų grįžau su 8,9 :o truputį teko paminti į priekį, nes pavėlavau

Dar746

Citatahorn parašė:
Šiaip pirmas reguliavimas būna iš karto, antras maždaug po trijų savaičių. Trasoje turėtų būti apie 7,5. Aš mieste prieš savaitę esu tilpęs į 7,8, nors iš molėtų grįžau su 8,9 :o truputį teko paminti į priekį, nes pavėlavau

Pas mane irgi panasios sanaudos.
Toyota Avensis '01 m. 1.8 VVT-i +LPG
Toyota Corolla Verso '06 m. 2.0 D4D

adelis

Citatahorn parašė:

Tai vat ir as manau, kad trasoje turetu buti kazkas apie 7.5
Na siandien borto kompas rode vidutini greiti 78 (teko per miestya vaziuoti ir vingiuotu keliu apie 200km). Tai vel uzsipyliau, tada paskaiciavau ir jau gavosi 8.2l trasoje, jau normaliau:)
Dar gal pareguliavus ir i 8l galimetu itilpti:)
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

adelis

Citatahorn parašė:
Tepalinė 180lt, užpildymas apie 20-40lt, jo užtenka apie 15.000km. Įranga 4 kartos, pravažiuota virš 50.000km, kol kas veikia. Sąnaudos 7,8-9L (80-90% miete). Dujų filtras apie 20Lt, keičiamas panašiai kas 50.000km.

Tai vat ir suprask kaip nori, tu sakai uzpildymo uztenka 15tukst. km, o man uzpilde dujininkai sako kazkur uzteks 5-6tukst.km tu 400ml.
Taip pat ir su duju filtru, sako reikia keisti kas 30, o ne kas 50tukst.:|
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

horn

Na pas mane irgi sureguliuota, kad laša po 6 lašus per minutę, po paskutinio pildymo apie 6000km, dabar dar pusė likę. O dėl dujų filtro tikrai nematau priežasties kodėl jį reikėtų keisti dažniau.

O šiaip asmeninė nuomonė (7 automobiliai su dujom), kad dujos automobilyje yra gerai, su sąlyga jei jas sumontuoja ne subingalviai. Pačiam teko susidurti ir su gerai sumontuotom ir blogai sumontuotom, o kai galų gale priverti taisyti montavimo klaidas ir sumontuoja taip kaip priklauso, pasirodo, kad tas "visų senų bobučių baubas" visai geras dalykas gaunasi.

zibalas

Kaip ir duju tema .Supilnu baku duju geriau servise masinos nepalikit nes nusiurbe dujas ,mano pazystamas taip daro( turbut daukur taip) aisku kai taisot duju iranga.    
gold

horn

Čia tai jau kažkokia komiksinė naujiena. Pasakyk to seviso numerį, nusiųsiu jiems sėmkų, tegul vargšai palesa. Dar gal nuo dviračio ratų nuvyniosiu spalvotas vielytes, irgi nusiųsiu. Dar tokių ubagų gyvenime nesu matęs :D

adelis

Sveiki. Mano tevuko Avensiui reiketu pasikeisti duju reduktoriu i nauja (kaina naujo tenkintu nuo 150 iki 250lt). Dabar kaip tik savaite bunu Vilniuje, esu nevietinis, tai gal galit kas patarti kur butu galima aplamai rasti reduktoriu? Ten brc uz 400 ar kiek ten paprastai sistemai gaila labai brangaus deti, noretusi itilpti i kaina minetaja, aciu kas parekomenduos kokia krautuvele:)
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Gincius

Aš taip nedaryčiau. Reduktorius ne ta detalė, kuri būtų parduodama be įdėjimo. Įsidėsi pats, netaikys garantijos + greičiausiai vistiek važiuosi , kad suderintų  ir papildomai mokėsi pinigus.
Vilniuje pakankamai daug firmų, užsiimančių dujine įranga, pabandyk perskambinti dėl kainų. Tikrai surasi  pigesnių.
[mail][/mail]