D4D engine preheater. Kaip veikia?

Pradėjo drwtsn, Spalis 20, 2009, 12:29:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

virme

Atgaivinsiu seną temą. Gal kas galite prirodyti gerą meistrą Panevėžyje, kuris pažiūrėtų mano Eberspacher D5WZ (autonominis šildytuvas), tai veikia, tai nebeveikia, šalti orai jau čia pat, tad norėčiau susitvarkyt. Galima ir į PM jei be reklamos.

Venza

Turiu viena naginga zmogu,tai ryt paklausiu ar apsiimtu paremontuot.Jeigu sutiks,imesiu kontaktus i PM.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

virme

CitataVenza parašė:
 Turiu viena naginga zmogu,tai ryt paklausiu ar apsiimtu paremontuot.Jeigu sutiks,imesiu kontaktus i PM.
Liksiu tau skolingas alaus.

pinokis

nuorink sistema jai nepades ziurek sieteli

virme

Sistemoje oro tikrai nėra nes kai pasikuria dirba normaliai. Tik dažniausiai būna kad nepasidaro savidiagnostikos (paleidus nesuveikia ventiliatorius), o jei ir pasileidžia tai po kokios minutės išsijungia kuro siubliukas ir autonomkė užgęsta. Apie kokį sietelį kalbi?  

Saulius SSS

turi buti ant oro paemimo angos sietelis,kad neprilystu kokiu dulkiu.jeigu jis buna apauges dulkiu sluoksniu pro ji nepatenka oras i ''sildymo''kamera.cia buna dazniausias  ''gedimas''.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

virme

Dėkui už patarimą apie sietelį, gera mintis, reikės pasižiųrėt.

virme

Na nerandu aš ten jokio sietelio, nebent pačios autonomkės viduje. Jos dar neardžiau. Paprotinkit kas esat ardę patį pečiuką.

Saulius SSS

ieskok kur autonomke ima ora, kuri pucia i salona.ar pacia autonomke matai? kur ji stovi? as av3nsyje nezinau kur tai ir klausiu.pati autonomke yra pailga.galuose prijungtos storos slangos.viena slanga i autonomke paduodamas saltas oras, kita slanga ispuciamas jau karstas i salona.ieskok tos kuri traukia salta. o gal pas tave sildo antifriza????? tada visai kas kita  . kokia tavo autonomke "sausa" ar "slapia"???? jei autonomke sildo antifriza tada "slapia".

virme

Pas mane autonomkė šildo aušinimo skystį (šlapia). Stovi variklio skyriuje aukštai, keleivio pusėje. Po sparnu nueina oro paėmimo žarna, ten nėra jokio sietelio, tiesiog žarnos galas ir tiek.

Saulius SSS

buvau daug prirases,bet viska nutryniau kai dar karta perskaiciau simptomus.jei turi TIESIAS rankas issuk kaitinimo zvake.jei ji apsinesus suodziais nuvalyk.patikrink ja su +- laidais. ar raudonuoja ir ar ryskiai ruzavai ar silpnai vos rausvai.autonomke turi atskira duslintuviuka? ar jo dumai iseina lauk ar duslintuviukas pajungtas i masinos duslintiva? ir paziurek jei matosi ar eina dumai kai siurbliukas (kuro)veikia?dumelis vos ar tirsti dumai?jei imanoma pridek ranka prie duslintuviuko paziurek ar syla vamzdis kai kuriasi tada bus aiskiau kazkas.tik kai rasysi bandyk viska nuosekliai atsakyti ;)

virme

Pradėsiu nuo žvakes. Išsukti ją neišėmus autonomkės beveik neįmanoma, na galbūt yra koks mistinis būdas bet aš jo nežinau. Ir įtarimas man nekrinta ant jos, nes jeigu pečius  pasikuria tai dirba (girdisi toks specifinis ūžimas). Taigi nuo pradžių. Įjungus pirmiausiai turi pasigirsti eberio ventiliatoriaus ūžimas ir po kelių sekundžių jis turi nutilti. Bet dažniausiai to nebūna. Įsijungia tik antifrizo siurblys ir salono ventiliatorius. Dar palaukus maždaug minutę pasigirsta kuro siurblio taksėjimas, bet kadangi eberio ventiliatorius stovi, po kelių sek. nustoja. Tuo pačiu iš pačio pečiuko (ne pro duslintuvą) pasirodo lengvas saliarka smirdintis dūmelis. Po to daugiau niekas nevyksta. Pajunginėjus įjngimo mygtuką kelis kartus (įjungi- ventiliatoriaus eberio nesigirdi- išjungi.Ir taip kelis kartus) ventiliatorius pasileidžia, maždaug po minutės, gal kiek greičiau, pasigirsta siurblio caksėjimas, eberis pasikuria nes pasigirsta toks lietlempės garsas ir užkaista išmetimo vamzdelis, tačiau po kokio 15-20 jos darbo nustoja klaksėti kuro siurblys, degimo garsas po truputį nuslobsta, prasideda prapūtimas. Kartais veikia nors ir valandą, bet tik kartais. Duslintuvas išvestas atskirai, pasikūrus pradžioje pasimato lengvas dūmelis, kai veikia dūmų nesimato tik kvapas deganios salerkos, užgęsus irgi parodo lengvą dūmelį. Dar vienas pastebėjimas, papūtus į oro paėmimo žarną, oras gan laivai išeina kažkur pro patį eberį (girdisi sniokštimas). Ar taip gali būt, turėtų išeiti per duslintuvą. Kyla įtarimas kad kažkas negerai su oro padavimu, arba ventiliatorius kertasi ir nepadaro reikiamo oro srauto, arba tas oras išeina dėl nesandarumų ne ten kur reikia. Reikės turbūt lupti lauk,patikrinti žvakę, gal reikia paprasčiausiai jį išvalyti. Na rodos suprantamai parašiau.

Saulius SSS

panasu ,kad zvake veikia.tas oras eina kiaurai-viskas tvarkoj.per kamina eina oras is degimo kameros.ausinimo kamera ir degimo kam.kartu nesijungia.degimo kamera ora gauna per nestora slanga ar anga. gali buti blogiau,kad smegenys kazka  grybauja.,nes visas darbo eiliskumas yra jose uzprogramuotas kaip skalbimo masinai viskas pagal eile tam tikrais intervalais.man nepatinka,kad tas ventiliatorius nori veikia ,nori ne. o cia jau as esu nulis. jei yra galimybe pabandyti kita smegenine butu viskas aisku.

ketvirtasis

Pradžiai pasileidžia vandens siurblys, kažkiek prastumdo aušinimo sistemą. Poto pasileidžia kuro pompa toliau ventiliatorius ir visi turi dirbti pastoviai - ritmiškai.

virme

Kai turėsiu laiko reiks tą stebuklą išimti ir išvalyti pirmai pradžiai, pratestuoti ventiliatoriaus variklį. gal kokie angliukai baiginėjasi. Galbūt kas žinote tų trijų ten esančių termodaviklių varžas (šaltų, pakaitusių), prie to pačio patikrinčiau. Jeigu nieko tada tik pas meistrus liks kreiptis. Smegeninę pabandyti kitą būtų gerai bet čia tik pas meistrus, neturiu aš jos atliekamos :)