Prius C (Toyota Aqua)

Pradėjo Venza, Sausis 26, 2013, 20:29:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

Venza

Visu pirma automatas,variklis 1.5 ir aplamai nei viena masina man "oru" nevaziuoja kaip daugeliui :).Turejau Renault Grand Espace 2.2dT,valge nuo  8.5 iki 11 uzmiestyje,mieste maziau 10 niekaip :) .Zmonos Peugeot 206 2.0HDI buvo,tai man 6.5 ,o zmonai 5.5 vidurkis budavo.
 Cia gal nuo vairavimo stiliaus priklauso,nes Toyota mane nepamenu kada kelyje buvo aplenkusi... :D ,retkarciais BMW,Audi ar Mersas aplenkia ir tai tik todel,kad ribotuvas ant 180km/h uzdetas :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

MindaugasB

Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Venza

Kazkaip neiseina tiksliai pamatuot,nes viso bako mieste neisvazineja,dasipilu ir vaziuoju kur nors uzmiestyje.Pora kart vaziavau i Vilniu,greitis tarp 110 - 120 ir gavosi 5 ltr.

MindaugasB

O naudoji pats ar žmona degalų taupymo "technikas" mieste ir apskritai kelyje?
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

arytis

Ne taviškis karts nuo karto Vilniuje prie Akropolio stovi žydras Prius C? :)

Venza

Na jau zydras tai tikrai ne mano... :D Siuo metu su pilku vazinejam,bet yra baltas,zydras ir oranzinis,tai dukrai ir zmonai planuoju palikt zydra :) ir oranzini nes jie sustriausi,su navi ir bajeriais.Nors man labai grazu baltas,bet tas irgi tuscias :(

MindaugasB

Venza, tavo vertinimu dyzelis ar hibridas laimėtų taupume, jeigu asmuo perka naudotą mašiną?

arytis

Tikriausiai priklauso kur važinėt

MindaugasB

Venza

Vienareiksmiskai laimetu hybridas.Gal ne momentiniu sanaudu atzvilgiu,bet eksplotaciniu sanaudu atzvilgiu tai tikrai.Kitas dalykas,patogumas vazinet automatu mieste ;)

Bemsas

Jei imti benzas+dujos ir hybridas - man rodos laimetu dujine masina, cia ziurint eksloataciniu sanaudu puse. Aisku ir iskaicuotas masinu kainu skirtumas, kuris sudaro ~10t lt tarp benzino ir hybrido.

Venza

Reiktu labai skaiciuot.Yaris 1.5 benzas-dujos ,uzmiestyje apie 8L duju,o 1.5 hybridas apie 4.5L benzo.Mieste tas pats Yaris apie 11L duju,o hybridas tuos pacius 4.5L benzo.Kainu skirtumo nelabai isivaizduoju.Jeigu butu galima lygint Corolla dyzeline,benzinine ir hybridine,tai butu paprasta,bet dabar lyginam aplamai skirtingas masinas ir tik salyginai jas galim priskirt prie tos ar tos klases.Apibendrinant,as Vilniaus miestui siulyciau tik hybrida.Visi pliusai jo pusej ;)

MindaugasB

Brandinu mintį pereiti prie hibrido per ateinančius metus ar, vėliausiai, pusantrų. Bijausi, kad nebus tų išganingų 5L benzo su mano vairavimo stiliumi. Aišku 7 L irgi nėra blogai :) Kiek žiūrėjau, tas eko važiavimas turėtų savotiškai tapti gyvenimo stiliumi. Yra degalų taupymo technikos ir t.t. Gundo, labai gundo, bet dar dvejoju ar pasiteisins tiek kiek dedu vilčių :) :)

Venza

Jeigu papuls toks momentas,kad bus laisvas hybridas nors savaitei,galesim susitart bandomajam vaziavimui.Duosiu masina savaitei ir galesi pasibandyt ;)

Bemsas

Na primeciau, kad Camry, Auris tarp benzino ir hybrido skirtumas ~10t lt. Masina tu paciu metu, panasi rida ir komplekacija.

Senesnis priusas, kiek zinau mieste eme ~5L, o trasoj apie 7L. O tai naujas ima vienodai mieste ir trasoje? Ar uztenka jam galingumo pvz aplenkti ka nors ?