Prius+dujos

Pradėjo Muhohata, Gegužė 02, 2017, 22:50:34 PM

« ankstesnis - sekantis »

Venza

As tau jau rasiau kiek galima.Kam klausi dar karta?
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Prius_raudonas

Citata iš: Venza Įrašytas Gegužė 09, 2017, 08:21:45 AM
As tau jau rasiau kiek galima.Kam klausi dar karta?
Ant bako zimejimas 65 l. Tai tu manai kad tiek ir galima?..

Venza

Tiek niekaip nesupilsi.Galima tiek,kiek duju kolonele sugebes tau suspaust,paprasciausiai sustos skaitliukas.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

augisz

Na taip, bakas bakui nelygu. Pas mane buvo 50 ar 55ltr, nepamenu tiksliai, bet tiek netilptdavo, nes lieka issipletimui ten kazkaip vietos dar. Bet kokiu atveju kai prisipildydavo tai duju kolonele atsaudavo ar kaip pavadint ta garsa. Cia tiesiog gal reiketu susitvarkyt visa iranga tinkamai pas meistrus, kad viskas veiktu kaip priklauso, o tada nereiketu speliot kiek telpa pas zmogu ir pan.  (+)

Prius_raudonas

Citata iš: Venza Įrašytas Gegužė 09, 2017, 08:59:18 AM
Tiek niekaip nesupilsi.Galima tiek,kiek duju kolonele sugebes tau suspaust,paprasciausiai sustos skaitliukas.
Na, jei esi bandes.. Tada ir as pabandysiu  :facepalm:

Prius_raudonas

Citata iš: augisz Įrašytas Gegužė 09, 2017, 09:55:50 AM
Na taip, bakas bakui nelygu. Pas mane buvo 50 ar 55ltr, nepamenu tiksliai, bet tiek netilptdavo, nes lieka issipletimui ten kazkaip vietos dar. Bet kokiu atveju kai prisipildydavo tai duju kolonele atsaudavo ar kaip pavadint ta garsa. Cia tiesiog gal reiketu susitvarkyt visa iranga tinkamai pas meistrus, kad viskas veiktu kaip priklauso, o tada nereiketu speliot kiek telpa pas zmogu ir pan.  (+)
Na, beveik mano zodziai :)
Tai gi negaliu ikalbeti - rasiau jau - visi, tipa, ir taip vazineja, o tu vienas nepatenkintas   (z)

Prius_raudonas

Citata iš: Prius_raudonas Įrašytas Gegužė 09, 2017, 10:07:14 AM
Na, jei esi bandes.. Tada ir as pabandysiu  :facepalm:
Na, eksperimentas neivyko..
Panasu, kad Pilaiteje EMSi kompresorius perkaista, daugiau 50 l i tuscia baka ipylti nepavyko - sustojo.. (-)

Henris

ne nu gal uzmetysit mane akmenim. Bet i hibrida, kuris valgo 4-5l benzo, statyt dujas, kuriu suvalgys 7l +- dar 1l benzo, cia jau pasityciojimas is priuso :) Mano vienas pazistamas isidejes i priusa irgi dujas, tai kazkada vaziavau su juo, tai tas multivoztuvo spragsejimas pastoviai balione nu ka as zinau... Bet ir siaip man nesuvokiama iki kokio apsurdo gali augti tas lietuviu taupumas.
Cia tas pats, kas vazineti su Tesla prikabinus priekaba su dyzeliniu generatorium :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Gmc

O kam tada zmones dyzelius perka? :)
Pvz man ima ~10 benzo arba ~12 duju. Skirtumas yra, kuri tikrai sumastau kur isleisti :)

Henris

As kalbu apie ir taip juokingas sanaudas, o ne apie benzininius rajunus, ant kuriu idejus dujas tikrai sutaupai. Bet man rodos jei auto valgytu 2l benzo, o 3l duju. Lietuvis vistiek detu dujas, nors neaisku koki kilometraza turi prasukti, kad duju iranga atsipirktu ir eitum i pliusa. Cia labiau ne finansine nauda, o psichologinis momentas, ale va sutaupau. Nu daba gruboai skaiciuokim, dujos dvigubai pigiau litras nei benzo ane. Tai tarkim 7x0,5= 3,5 eur uz dujas, dar pridedam 1 eura uz salto variklio uzvedimus su benzu, bendroj sumoj 100 kn kaina 4.5 eur. Standartiskai tokio galingumo priusas, sunaudos mieste 5-5,5l benzo , tai realiai vaziyodamas dujom 100ui km sutaupoma 1-1,5 euro, per 1000km sutaupai 10 euru, nu tai kur cia nauda? ta dujine iranga nespes atsipirkti, kai jau laikas tai masinai i savartyna bus. Ok surinku uzmiesty vaziuojant sutaupysi daugiau, bet hibridais retas kuris vazineja didziaja dali uz miesto.

Prius_raudonas

Tai Gmc apie Highlanderi kalba.. As i Priusa irgi nestaticiau. Manau, verta tik taksistams, kurie iki 500 km per para pravazuoja - praktiskai per pusmeti ta iranga atsipirkta.
Man Highlandereje iranga jau atsipirko, dbr tik i "pliusa" skaicioju ;)

Gmc

Henris>Jei 5 benzo tai nebus duju 7 :) Max +20 proc. Bet  sutinku, kad reik ivertint rida ir atsipirkima ir tik tuomet det.
Man iranga jau irgi atsipirko Highlanderyje, tai bedu ner.
Didziausia beda, kad dauguma netiki, kad tas 3.3 su 200kw telpa i 12l mieste :D

Henris

tai jei ne hibridas, tai tik dujos. Va turejau Honda CRV 2,4 anerikona, tai benzo rijo 15, duju 18-19. Tai man irgi atsipirko per metus. Bet kai sutaupai eura per 100 km, tai stipriai abejociau ar deti :)

Prius_raudonas

Citata iš: Gmc Įrašytas Gegužė 21, 2017, 14:53:33 PM
Henris>Jei 5 benzo tai nebus duju 7 :) Max +20 proc. Bet  sutinku, kad reik ivertint rida ir atsipirkima ir tik tuomet det.
Man iranga jau irgi atsipirko Highlanderyje, tai bedu ner.
Didziausia beda, kad dauguma netiki, kad tas 3.3 su 200kw telpa i 12l mieste :D
As irgi - paskutinis paskaiciavimas - 11.3 l   :-] :-]

Tankystas

Citata iš: Henris Įrašytas Gegužė 20, 2017, 23:42:39 PM
ne nu gal uzmetysit mane akmenim. Bet i hibrida, kuris valgo 4-5l benzo, statyt dujas, kuriu suvalgys 7l +- dar 1l benzo, cia jau pasityciojimas is priuso :) Mano vienas pazistamas isidejes i priusa irgi dujas, tai kazkada vaziavau su juo, tai tas multivoztuvo spragsejimas pastoviai balione nu ka as zinau...

Deda tie, kas vaziuoja daug, pagrinde taksai. Matematika paprasta - benzu 6.5e 100km, dujom 3.5-4e. Nu gerai, dar reik pasildyt, tai b/d = 4e/100. Taksas suka 7-10k per menesi. Do the math.

O Multivoztuvo spragsejima paprasai dujininku ir sutvarko ;)