Avensis T25 1.8 benzinas vibracija

Pradėjo Zigmas18, Balandis 09, 2018, 20:40:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

Zigmas18

Sveiki gal kas esate susidūre su tokia problema. Mašina Avensis T25 1.8 benzinas. Užvedus variklį ir apsukom pasiekus apie 900 sukiu, per vaira ir sedinę jaučiasi vibracija ( lyg koks rezonansas), pakėlus apsukas iki 1200-1600 vibracijos nebesijaučia. Važiuojant vibracijos irgi nejaučiu, tačiau tas resonancinis drebejimas pereina į sankabos pedala vaziuojant, isjungus bėgi ir tiesiog riedant per sankabos pedala nieko nesijaučia į jungis pavara atsiranda vibracija per pedala. Taipogi yra keistas garsas masinai svelniai greitejant nuo mažu apsuku. Pirma pavara pakeiciu prie 2000 sukiu, vaziuojant antra pasiekus kazkas 1600-1800 sukiu lyg kokia skarda subarsketu po variklio dangčiu, subarška ir dingsta garsas, per visas pavaras greitejant buna tas pats garsas. Jo nera kai yra aukstos apsukos.

Zigmas18

Yra ir dar vienas simtomas. Greit įjingus atbulini sudreba visa masina ir gan smarkiai. Kartais buna, kad iš pirmo karto neina ijungti atbulines pavaros, reikia perminti sankaba. Gal yra Klaipėdoje meistru geru, kas galetu dėl tos vibracijos pažiurėti mašina?

slashas

Variklio pagalves pažiūrėk, o dėl skardos garso, galį būti itempėjas arba įsiurbimo kolektorius kuris plastmasinis pas mus ir jis nuo senumo ir vibracijų viduje "atsisluoksniuoja" ir pradeda vibruoti, teko man su porą nesvarsčių šią bėdą jau tvarkyti :)

bbd336

medvarščių, tikriausiai norėjot parašyti? :)

slashas

Citata iš: bbd336 Įrašytas Balandis 12, 2018, 12:06:06 PM
medvarščių, tikriausiai norėjot parašyti? :)
Aciu, kad pataisete, bet esme aiski ir taip, ar ne? :)

Zigmas18

Dvi variklio pagalves pasikeiciau, kurios buvo įplišusios ( apatinė priekinė ir galinė), niekas nepasikeite. Likusiu buklę įvertinti labai sunku. Buvau nuvaręs mašina porai meistru, sako gal kiek ir yra laisvumo dešinės pusės pagalveje, tačiau neaišku ar tai gali būti vibracijos priežastis.

mind

Kada zvakes keitei?  Barskejimas del vidines granatos gali but. Pakelk priekini rata ir staigiais judesiais pasukiok pirmyn aygal turetum girdet panasu skambejima..
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Zigmas18

Bemsas

Tik vibracija yra? Pasalinio garso nera?

Zigmas18

Garsu ant laisvu apsuku nėra. Toks lyg skarda vibruotu garsas atsiranda kai vaziuoju antra pavara pasukos apie 1500 ir nuspaudziu gazo pedala tada yra skordos garsos kuris greit dingsta. Per visas pavaras tai girdisi tik ne per pirma.Vibracija nėra didele ant laivu apsuku. Primena lyg koki rezonansa. Vaziuojant greiciau jauciasi net per sankabos pedala tas rezonansas, isjungus pavara ir riedant nesijaucia.

Bemsas

Rezonansas buna sitose motorose arba nuo isiurbimo kolektoriaus, arba nuo dirzo itempejo. Buna pradeda barsketi prie apkrovos. Kadaise teko keisti man.

slashas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Balandis 14, 2018, 19:47:10 PM
Rezonansas buna sitose motorose arba nuo isiurbimo kolektoriaus, arba nuo dirzo itempejo. Buna pradeda barsketi prie apkrovos. Kadaise teko keisti man.
Aš abu šiuos variantus irgi jau sutvarkęs :)

bbd336

apie kokį diržą eina kalba, generatoriaus?

Bemsas

Citata iš: bbd336 Įrašytas Balandis 14, 2018, 21:54:22 PM
apie kokį diržą eina kalba, generatoriaus?
Taip. Juk jis vienintelis dirzas sitame motore.

Zigmas18

O gal galit placiau apie isiurbimo kolektoriu? Kaip nustatyti kad butent jis kaltas?