Plaukiojantis smagratis

Pradėjo OSU_FC, Vasaris 11, 2009, 15:25:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

wikcia

Citatafennix parašė:
Citatawikcia parašė:
CitataRalfas parašė:
vilniuje plaukiojancio smagracio pakeitimas i paprasta su darbais ir [an kainuoja 1800lt
Ar ne per brangiai uz paprasta komplekta 1800 pinigu, jei kalba eina apie I avensi?
imanoma beveik per puse pigiau pasidaryt.

500 lt kainuos greiciu dezes nuemimas ir uzdejimas. 1300 lt uz komplekta brangu bet ne pernelyg. Darbiniui opeliui kablukui keite visa sankabos komplekta, lygiai ta pati beda - subyrejes smagratis, kaina 4500 lt be pvm.

As asmeniskai nepirkau komplekto tiesiai is parduotuves sukomplektuoto (su paprastu smagraciu). jis ten kainuoja apie 1.2k lt. Srote nusipirkau smagrati-100 lt, meistro pasiulytas diskas ir diskatorius-500 lt., isminamasis-100 lt. Pakeitimas 350 lt. itogo 1050 lt. su viskuo. na vis siek tiek pigiau. Ir dar anksciau buvau rases, kad I ir II avensio plaukiojantis smagracio komplektas keliais simtais skiriasi kaina nuo paprasto, is ten kur as pirkau. (tada kai as keiciua kainos skirtumas buvo zymiai didesnis). keli klubieciai domejosi, tai nukreipiau, tik nezinau ar pirko. na sekmes keitime, kas keis, tikiuosi suprantamai parasiau;)

jolitka

As asmeniskai nepirkau komplekto tiesiai is parduotuves sukomplektuoto (su paprastu smagraciu). jis ten kainuoja apie 1.2k lt. Srote nusipirkau smagrati-100 lt, meistro pasiulytas diskas ir diskatorius-500 lt., isminamasis-100 lt. Pakeitimas 350 lt. itogo 1050 lt. su viskuo. na vis siek tiek pigiau. Ir dar anksciau buvau rases, kad I ir II avensio plaukiojantis smagracio komplektas keliais simtais skiriasi kaina nuo paprasto, is ten kur as pirkau. (tada kai as keiciua kainos skirtumas buvo zymiai didesnis). keli klubieciai domejosi, tai nukreipiau, tik nezinau ar pirko. na sekmes keitime, kas keis, tikiuosi suprantamai parasiau;)[/quote]

Bet nuo dyzelines rinkaisi dalis, nes cia vieno forumiecio rasyta kad nuo corolos benzinines sankaba deta? Jei galima ir as noreciau tu kontaktu :)?

wikcia

to jolitka> nuo dyzelio dalys. nuo benzinines nezinau ar tiktu. jei reikes paskui primink i pasta del tu kontaktu, jokiu problemu;)

Ralfas

jeigu smagratis jau duoda apie save zinot ar gali buti,kad del jo ant laisvo begio pakelus apsukas iki 1000aps/min atsiranda vibracija,pakeli dar siek tiek daugiau pradingsta?

Henris

CitataRalfas parašė:
jeigu smagratis jau duoda apie save zinot ar gali buti,kad del jo ant laisvo begio pakelus apsukas iki 1000aps/min atsiranda vibracija,pakeli dar siek tiek daugiau pradingsta?
Kazkas is klubieciu rase, kad taip tai gali buti pozymis ant tokiu apsuku. Nors pas mane vibracijos labiau jauciamos kituose diapazonuose 1500rpm ir apie 2000rpm
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Ralfas

bet ar gali jos buti ant laisvo begio tiesiog pakelus apsukas iki 1000rpm???

Henris

Cia gali buti del daug priezasciu nebutinai smagratis, pas mane vibracija labiau jauciama ant 800rpm negu ant 1000rpm. del to kad alkuninis leciau sukas. O del tu vibraciju ant tam tikru apsuku, gali buti ne tik smagratis, bet ir purkstuku netolygus darbas, variklio pagalves paplysusios. Siaip kiek teko pagazuot kitu avensiu dyzeliniu, nepriklausomai nuo metu, visi jie turi siokia tokia vibracija apie 2000rpm, nezinau, kodel, bent bent pas kokius 3 ar 4 masinas bandziau visos ant 2000rpm, kazkiek vibruoja labiau...
Beje pas mane uzgesinus varikli girdis toj pusej kur sankaba, apie 1 sec, sudzerzgejimas, tai ytariu, kad kazkas is sankabos daliu dainuoja, gal net ir pats smagratis. Kiek teko skaitinetis apie smgracio simptomus, tai buna ta vibracija dar su garsu, kaip kalimas metalinis girdimas prie pavaru dezes...

Ralfas

na vaziuojant man kaip ir nesijauciu tu vibraciju bet vat butent ant laisvo begio snd pastebejau kad yra kazkokia vibracija. Na vazinesiu kol vaziuos kaip sakoma :)

Henris

As ir snekejau apie gazavima stovint vietoje, vaziuojant nejauti tik del to, kad masina juda ir turi papildomai is kur vibruota, kelias nera toks lygus kaip stiklas :) Juolab i darba pajungta dar keletas visokiu mechanizmu, kurie irgi dirbant kiekvienas sukelia is saves kazkiek  triuksmo ir vibraciju. Del to vaziuojant ties tom apsukom ir nesijaucia tiek tu vibraciju, juolab, kad vaziuojant nulaikyti lygiai 1000rpm ar 1100, reik dar sugebet :) Vaziuojant apsukos labai greit kinta, cia galima nebent testuot jau siek tiek didesniu greiciu, bet vaziuojant kad pastebet vibracija ant 1000rpm, reiktu labai pasistengt manau.

Ralfas

dar vakar pasibandziau tai lygiai tokia pati vibracija yra ir ant 2000rpm :)

tadasd

Kai smagracio spyruokles visai pareina vibracija buna pastovi ir tokia, kad atrodo lyg kas plaktuku vidui kairej variklio puseje kaltu. Man paskui, kai iseme ta smagrati , tai galejau vietoje tarskynes papurtes ansamblyje groti...

Henris

Citatatadasd parašė:
Kai smagracio spyruokles visai pareina vibracija buna pastovi ir tokia, kad atrodo lyg kas plaktuku vidui kairej variklio puseje kaltu. Man paskui, kai iseme ta smagrati , tai galejau vietoje tarskynes papurtes ansamblyje groti...
O pvz iki islakstant spyruoklem smagratyje, nebuvo kazkokiu pastebimu pozymui, kad jau i pabaiga pareina, ar vibracija tik ant tam tikru apsuku, sunkiau begi ijungt ir pan??

Renis

As tai daznai pastebiu kad uzvedus varikli ant laisvu apsuku kazkas barska/vibruoja lyg tais greiciu dezej ir jei pajudinu pavaru svirti, pvz pastumiu i kuri nors shona, tas tarskejimas baigias. Tai cia manau prie smagracio pabaigos irgi galima priskirt.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Ralfas

na kaip suprantu daug kam is cia rasanciu smagraciui trumpai tariant arteja amba :)

Renis

Nu jo, jau senokai sita problema forume sklando. Bet as kazkaip nesuku smegenu per daug kol vaziuoja ir sankaba dirba be bedu.

Tiesa, pries nusiperkant auto, buvo pakeistas diskatorius  su sankabos disku atrodo, ir as itariu kad buvo pamatyta jog smagratis i pabaiga ir nebenorejo kist pinigu.

Bet jau metus su tokiu atvazinejau ir tpfu tpfu nieko :]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw