Plaukiojantis smagratis

Pradėjo OSU_FC, Vasaris 11, 2009, 15:25:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

fennix

faktas kad nesamone... alkuninis luzt gali tik nuo dideles perkrovos/vibracijos ir didelio smugio siuo atveju smugis kaip ir NNZ minejo gali buti del to kad buvo sumontuotas vienmatis smagratis ir vietisas diskas.
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

dariux

Sveiki,

na aš gal ne į tą forumo skiltį rašau, nes pas mane avensis 2001 m. d4d, bet nenoriu kurt naujos temos. Esu viską perskaitęs forume apie tuos smagračius, bet taip ir nėra aišku, kokį smagratį dėt vienos masės ar plaukiojantį, susidarė įspūdis, kad kiek žmonių tiek ir nuomonių. Tai prašau visų JÛSØ patarimo tikslaus, nes teks tvarkyt ir kainuos spėju nemažai.Pas mane lyg ir prasideda problema su smagračiu, bet tiksliai nžn.
 Vienu žodžiu kai išminu sankaba ir po truputi pradedu važiuot kažkas kur greičių dėžė cypsi, ir kai pradedu greičiau važiuot, susidaro toks įspūdis lyg turbina garsiau kriokia. Bėgiai jungiasi visi lengvai, vibracijos jokios, bet kažkas cypia dėžėj, nes pats klausiausi duobėje. Ant laisvų viskas OK. Gal guolis, bet spėju kad ir guolis vis vien reiks keist viską, tik kokį ir kokios firmos pagal patikimumą ir beje sankaba ten kartu būna ar atskirai, nes tada dar kokia sankaba dėt?
Aš galvoju dėt jei ten bus blogai tai dvigubą, nes jei buvo įdėtas, tai reikia ir dėt, bet kiti sako dėk vienos viskas bus gerai tai kaip ten tiksliau?
AČIÛ visiem kurie atsakys. Atsiprašau iš anksto, jei ką nors neaiškaus parašiau.

Giedrius34

B) skaityk tema is naujo...
o sheip tai jei Lt turi dedi 2m, jei ne 1m ir tokie reikaliukai... ;)
ტოიოტას გამძლე

mantasss

2007m. Avensis 2.0D4D.  pastebejau, kad ties 1200-1300 rpm, kai is leto didini apsukas, atsiranda toks Rrrrrr, rezonuojantis garsas kazkur is po kapoto. Nusigandau baisiai, maniau, 2 masiu smagratis mirsta. Ta sgarsas buvo juntamas tiek stovint vietoje su iminta/isminta sankama ir gazuojant, tiek vaziuojant ir gazauojant. Pats variklis, pavaru svirtis visiskai nevibruoja.
paskambinau i viena Tojos servisa, sake gali buti smagratis, o gali buti filtardeze. Klaipedoje pasiteiravo automobilio metu. Isgirde, kad po feislifgto maniske, pasake, kad bus filtradeze. Sioje, atnaujintose, atseitr, smagratis jau patobulintas, ir retai kada pasitaiko ju gedimai. Sake, kad filtradeze kazkur su kebulu(lonzeronu) lieciasi. Padek porolona po ja. Taip ir padariau. isemiau oro filtra, filtradeze, padejau trijose vietose 5mm poroloniuko, surinkau tagal, ir vualia...:) Dingo tas garas.

niuniauskas

Citatamantasss parašė:
2007m. Avensis 2.0D4D.  pastebejau, kad ties 1200-1300 rpm, kai is leto didini apsukas, atsiranda toks Rrrrrr, rezonuojantis garsas kazkur is po kapoto. Nusigandau baisiai, maniau, 2 masiu smagratis mirsta. Ta sgarsas buvo juntamas tiek stovint vietoje su iminta/isminta sankama ir gazuojant, tiek vaziuojant ir gazauojant. Pats variklis, pavaru svirtis visiskai nevibruoja.
paskambinau i viena Tojos servisa, sake gali buti smagratis, o gali buti filtardeze. Klaipedoje pasiteiravo automobilio metu. Isgirde, kad po feislifgto maniske, pasake, kad bus filtradeze. Sioje, atnaujintose, atseitr, smagratis jau patobulintas, ir retai kada pasitaiko ju gedimai. Sake, kad filtradeze kazkur su kebulu(lonzeronu) lieciasi. Padek porolona po ja. Taip ir padariau. isemiau oro filtra, filtradeze, padejau trijose vietose 5mm poroloniuko, surinkau tagal, ir vualia...:) Dingo tas garas.
viens prie vieno turiu beda su tu paciu metu avensiu, aciu uz patarima, reikes pabandyti padet porolono
Sėkmė prastas mokytojas - iš jos nieko negalima išmokti!

mantasss

ten, principe, mano galva, reiketu palei visa filtradezes perimetra is apacios kokiu ne mazaiu 1 cm paralono gabala priklijuot, ir deze prisukt atgal. Pats tai dejau tokia paralonine guma, kas po ranka buvo. Bet tiko.

hostname

Sveiki,

Pradžiai, auto Avensis 2.0, D4D, 2000m, Mk1.

Atsirado ir pas mane šita bėda su plaukiojančiu smagračiu, taigi stovi dabar pabertas avensis padaliam... persiskaičiau čia visus jūsų 19 lapų rašliavos :D ir nusprendžiau keist į paprastą smagratį, tik iškilo keli klausimai/neaiškumai apie perdarymą:

1. Paprastas smagratis perdarymui kaip supratau tinka nuo Avensio TD (ar tinka ir nuo dar kokių modelių)?
2. Išminamas guolis naudojamas plaukiojančio ar paprasto (ar jie nesiskiria)?
3. Sankabos naujas diskas naudojamas nuo Avensio TD ar dar kokio kito auto? Nes skaičiau autoplius'e, kad sankabos disko šlicai nelabai tinka (tik neaišku apie kokio Avensio sankabos diską ten žmogus rašė, jei kam įdomu, tai čia http://auto.plius.lt/forumas/showthread.php?tid=2513&pid=41511#pid41511 )

Didelis dėkui padėjusiems ... :)

P.S. Galit ir į PM rašyt, jei kas viešai nenorit...

Tuziukas

Citatamantasss parašė:
hm..labar ydomu paliko.turiu 2004m avensi, ir man taip pat ties 1300iseina tox rrr..bet stowint wietoj nieko. Tik kai pradedi waziuoti, bet ziauriai erzinantis garsas. Viska bandziau perziuret po kapotu,nu nerandu.. Kazi gal pas mane irgi yra ta filtradeze?lb panasu i tavo beda.

mantasss

Patikslinsiu, ka man sake toyotos servise...
Iki 2007m. avensiuose, t.y. iki feisliftiniuose modeliuose ( kur priekiniai priesrukiniai bamperyje kvadratiniai), siuose modeliuose smagracio bedos yra gana tiketinos esant Hrrrrr...garsui. (Taciau kur kas didesnis  smagracio gedimo pozymis yra pavaru svirties vibracija).
Po 2007m. tas Hrrrr yra labiau filtradezes lietimosi i lonzerona pasekme. Siuose modeliuose smagratis jau patobulintas, tad laiko ilgiau...
Tokiu budu jie pabreze:
jei iki 2007m, ieskok prblemos smagratje. PO 2007m.-filtradezeje.
Bet cia velgi, reikia ziureti simptomu dauguma ir juos apibendrinti...

Tuziukas

Citatamantasss parašė:
Iki 2007m. avensiuose, t.y. iki feisliftiniuose modeliuose ( kur priekiniai priesrukiniai bamperyje kvadratiniai), siuose modeliuose smagracio bedos yra gana tiketinos esant Hrrrrr...garsui. (Taciau kur kas didesnis  smagracio gedimo pozymis yra pavaru svirties vibracija).
Po 2007m. tas Hrrrr yra labiau filtradezes lietimosi i lonzerona pasekme. Siuose modeliuose smagratis jau patobulintas, tad laiko ilgiau...
Tokiu budu jie pabreze:

na taip, na man su begiu svirtimi lyg ir gerai viskas, bet kai pradedu vaziuoti is vietos apsukos nuo 1 iki 1.3 gal toks hrrr lb erzinantis, toks jausmas lyg plasmase kazkokia kazkur dauzytusi i kebula..bet lyg viska perziurejau nieko nesimato..maniau jog variklio apsauga bet ne pasirodo..reiks meginti ta filtradeze dar paziureti..labai erzinantis garsas..

niuniauskas

Citatamantasss parašė:
Tokiu budu jie pabreze:
butent, faceliftiniuose "hrrr" problema atsiranda del filtradezes, kazkurioj temoj kolega yra aprases sprendimo buda: padedi porolono per visa dezes perimetra ir "hrrr" nebera. Tokviloj, kai pirkau savaji iskart akcentavo, kad vibracija gali atsirasti del tarpiniu po filtradeze, klaipedeciai solorinoje paziureje i metus pasake ta pati...tik niekaip neprisiverciu to porolono uzdeti, kad galeciau ju zodzius patvirtinti :) na uz poros menesiuku keisiu tepalus, tai tuo paciu planuoju pakist ir porolono, jei nepamirsiu brukstelsiu kaip sekes...

Henris

Arba atstovai sako 2007m avensiam sankabos patobulintos, del to, kad ju nedaug nubege po 200-250k km, tokiu ir maziau kas turi dar, del to ta beda apie sankaba taip neeskaluojama. Pamenu, kai tai buvo pagrindine pirmu avensiu problema su D4D varikliais, tada man atstovybeje sake, kad nera ko pergyvent, nes mano modelis avensis II (2003) ir sankaba yra patobulinta :) Daba taip nebesako :) Bet kita vertus jei sankaba laiko 200-250k km tai nera taip ir blogai :) Tik kad ju kaina kosmine :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

niuniauskas

CitataHenris parašė:
Arba atstovai sako 2007m avensiam sankabos patobulintos, del to, kad ju nedaug nubege po 200-250k km, tokiu ir maziau kas turi dar, del to ta beda apie sankaba taip neeskaluojama. Pamenu, kai tai buvo pagrindine pirmu avensiu problema su D4D varikliais, tada man atstovybeje sake, kad nera ko pergyvent, nes mano modelis avensis II (2003) ir sankaba yra patobulinta :) Daba taip nebesako :) Bet kita vertus jei sankaba laiko 200-250k km tai nera taip ir blogai :) Tik kad ju kaina kosmine :)
na jei sankaba kas 200k uz 1k Lt reik pasikeist, tai tikrai nemanau, kad didele problema, aisku smagratis jau biski skaudziau, na bet kokiu atveju  gresia ateinanciu metu begyje keisti sankaba, tai ziuresim ar nemelavo, kad smagraciai patobulinti :)

AVENSIS D4D CHIP

Citataniuniauskas parašė:
CitataHenris parašė:
na jei sankaba kas 200k uz 1k Lt reik pasikeist, tai tikrai nemanau, kad didele problema, aisku smagratis jau biski skaudziau, na bet kokiu atveju  gresia ateinanciu metu begyje keisti sankaba, tai ziuresim ar nemelavo, kad smagraciai patobulinti :)
su 2,2 ir 2,0(AD varikliais)su smagračiais problemu nera:)

Modka

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
Citataniuniauskas parašė:
CitataHenris parašė:
su 2,2 ir 2,0(AD varikliais)su smagračiais problemu nera:)
Su jokiais smagraciais bedu nera, yra tik didele rida ir naturalus susidevejimas. Beda tam kas su atsukta rida nuperka ir galvoja kad tokia yra tikra rida.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)