Tepalai

Pradėjo Gycas, Gruodis 13, 2015, 21:03:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

tadusia

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gegužė 24, 2016, 09:51:59 AM
jeigu yra galimybė atsisiųsti, tai kodėl ne? Vis didesnė tikimybė nusipirkti tikrą castrol, nei Lietuvoje
Tiesa. Bet reikia ziureti kas parduoda, paprastos parduotuves, viskas su jom gerai, bet va internete, manau, bele kas parsidavineja.

robertas1993

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gegužė 23, 2016, 23:05:30 PM
O kokį skirtumą tu tikiesi pajusti tarp gerų, ar lievų tepalų? Ir tie ir tie sutepa ir sumažina trintį. Tik va ar pakankamos tepimo savybės, ar netrumpina variklio amžiaus tokie brendai, ypač maximose pardavinėjami, čia jau kitas klausimas. Į savo mašiną pilu tik castrol, ir tai sudvejojau dėl Lietuvos turguose ir parduotuvėse paradvinėjamų tepalų kokybės, todėl šį kartą castrolą užsisakiau tiesiai iš Vokietijos. O tepalus galima ne tik kas 18 tūkstančių, bet ir apskritai nekeisti. Važiuos tikrai, ir skirtumo nepajusi, kol varikliui skrodimo nepadarysi, tada paaiškės visa marketingo esmė

geriau jau keist kas 15 tukst. km, nes 2l ir 2.2l dyzeliniu motoru purkstukai yra po voztuvu dangteliu t.y. tepale. jei prapus tarpine nors viena, po kurio laiko bus amen varikliui jei laiku nebus keiciamas ir kas antrakart keiciant tepalus profilaktiskai nesitikrinsit tepalo paemimo sieteli :) gal kas zinot kokius firmos tepalus geriausiai imti? mano auto mazai pravaziavus po keitimo t.y. 7 tukst. km. tepalai berods TOTAL 5w40 sintetika buvo :) priezastis tame kad uzvedes variklis truksmauja kol as neuzgazuoju iki redline zonos, kai uzgazuoju iki redline ir atleidziu viskas tvarkoj buna, toks jausmas kad tepalai suskystejes labai ir nieko netepa :) castrol man netinka :)  TOYOTA YARIS 1.4l turbo dyzeliukas :) auto eksploatavimas - agresyvus :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

ginciavas

Užvedus variklį ir šaltą užgazuot iki dugno, daugiau negu drąsu :think:

Zaroliz

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Gegužė 24, 2016, 13:13:32 PM
geriau jau keist kas 15 tukst. km, nes 2l ir 2.2l dyzeliniu motoru purkstukai yra po voztuvu dangteliu t.y. tepale. jei prapus tarpine nors viena, po kurio laiko bus amen varikliui jei laiku nebus keiciamas ir kas antrakart keiciant tepalus profilaktiskai nesitikrinsit tepalo paemimo sieteli :) gal kas zinot kokius firmos tepalus geriausiai imti? mano auto mazai pravaziavus po keitimo t.y. 7 tukst. km. tepalai berods TOTAL 5w40 sintetika buvo :) priezastis tame kad uzvedes variklis truksmauja kol as neuzgazuoju iki redline zonos, kai uzgazuoju iki redline ir atleidziu viskas tvarkoj buna, toks jausmas kad tepalai suskystejes labai ir nieko netepa :) castrol man netinka :)  TOYOTA YARIS 1.4l turbo dyzeliukas :) auto eksploatavimas - agresyvus :)
Kurioj vietoj randasi tas sietelis?

Išsiųsta naudojantis D6503 Tapatalk 4 Lt

ToyotaClub

Kartais ne skystesnis geriau tepti turetu? skvarbesnis
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Awriuxx

O ką bendro turi laiku nepakeisti tepalai su pramuštomis tarpinėmis? Dėl nepakeistų tepalų gali greičiau dėvėtis variklio detalės, nes tepimo savybės jau ne tokios, kaip šviežio tepalu, bei kauptis š. Su tepalo paėmimo sieteliu, manau irgi lazdą perlenki. Nemanau, kad reikalinga kas 30 tūkst lupti karterį, kad pasižiūrėti sietelį. Girdėjau, kad būna bėdų su tuo sieteliu, bet kas 100 tūkst profilaktiškai pasižūrėti ir išsivalyti, manau, pilnai pakanka

bladas

Citata iš: Zaroliz Įrašytas Gegužė 24, 2016, 13:50:02 PM
Kurioj vietoj randasi tas sietelis?

Variklio karteryje.
Aš jau irgi pas jį to paties klausiau, jis, keitė tepalą, nusiėmė karterį ir pravalė sietelį

Zaroliz

Keičiant tepalus juk nenuiminėsi karterio :-)

aleks

Siandien pasikeiciau tepalus, piliau Mobil 1Esp 5w30. Pries tai buvo supilti Total ineo ics, tai su Mobil 1 variklis dirba tyliau ir graziau. Taip pat nueme karteri ir viska graziai isvale. Sietelis buvo uzsines bet ne daug. Auto pralekus 220tkm, nemanau kad kazkos prancuzas lindo ten valyt. Bet darbo tikrai nemazai yra nuimt karteri. Vazinejant miesto rezimu geriausiai karteri valyt kas 50tkm.

bladas

Citata iš: Zaroliz Įrašytas Gegužė 24, 2016, 14:27:32 PM
Keičiant tapalus juk nenuiminėsi karterio :-)

O kolega robertas1993 buvo nusiėmes - kad pravalytų sietelį. Man irgi buvo labai keista...

eceris

hmmm, nežinau kaip toyotų varikliuose, bei jei užvedus "triukšmauja" variklis, mišios kompensatoriams. bet lyg toyotose šaibom reguliuojami vožtuvai-kiek teko girdėti apie d4d... pasidomėt reiktų dėl tikrumo.
    kompensatorių manžetai nelaiko tepalo, ir jam išbėgus, kol "užsipompuoja" jis užvedus variklį, pats variklis dirba garsiai-girdisi vožtuvų kalenimas.

eceris

kas liečia tepalo siurblio sietelio valymą. jei variklyje tepalai buvo nekeičiami, arba pilami abejotinos kokybės ilgą laiką, tikimybė yra kad sietelis užsineš. tačiau visi kokybiški  tepalai turi geras plaunamąsiais savybes-ne tie laikai kad KAMAZ skirtą tepalą piltum į varilį-todėl tikrai nėra būtinybės kišt rankas prie karterio. savo paties nuraminimui galima atsukus tepalo užpylimo kamštį pamatyti kokios būklės variklio vidus. arba dar geriau matysis nuėmus vožtuvų dangtelį. jei nėra jokių nuosėdų ant galvutės sienelių, vadinas nebus jų ir ant sietelio.
   pačiam praktikoje buvo. nutariau sūnaus golf4 1,6 benzas pakeisti vožtuvų dangtelio tarpinę. o dievulėliau, ką aš ten pamačiau-italas matomai gyvenime nebuvo tepalo keitęs. gramdžiau, valiau ploviau galvutės sieneles. pavažinėjus ėmė uzsideginėti tepalo spaudimo lemputė. teko karterį nuimti, plaut, valyt. dabar jau 3 metai viskas gerai....

robertas1993

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Gegužė 24, 2016, 14:01:46 PM
O ką bendro turi laiku nepakeisti tepalai su pramuštomis tarpinėmis? Dėl nepakeistų tepalų gali greičiau dėvėtis variklio detalės, nes tepimo savybės jau ne tokios, kaip šviežio tepalu, bei kauptis š. Su tepalo paėmimo sieteliu, manau irgi lazdą perlenki. Nemanau, kad reikalinga kas 30 tūkst lupti karterį, kad pasižiūrėti sietelį. Girdėjau, kad būna bėdų su tuo sieteliu, bet kas 100 tūkst profilaktiškai pasižūrėti ir išsivalyti, manau, pilnai pakanka

kai pramusta tarpine purkstuko, varo pro ja suodziai ir renkasi tepalo sistemoje :) o tai negerai, nes kemsasi tepalo paemimo sietelis ir gali visus tepimo kanalus uzkimst ir tada labai blogai baigtis gali :) is patirties, viena automobili yaris verso  vos "neuzmusem"  nekeisdami tepalu... teko valyt tepimo sistema :) ir kitas auto rav4 is Italijos buvo parvaryta irgi tas pas, kazkos tinginys italas tingejo tepalus pasikeist ir lygtais  vienas ar du purkstukai (neprisimenu tiksliai, bet kad purkstukus teko nuimt tai prisimenu kuo puikiausiai) praputinejo :)   
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

robertas1993

Citata iš: bladas Įrašytas Gegužė 24, 2016, 15:54:21 PM
O kolega robertas1993 buvo nusiėmes - kad pravalytų sietelį. Man irgi buvo labai keista...

nieko keisto, yra gi metalinis dangtis(pas 2l rav4 i dangti prisuktas tepalo lygio daviklis) prisuktas prie karterio ji issukus matosi sietelis ir galima ji nimti :) labai parasta procedura, aisku atgal dedant dangti reik ant hermetiko biski uzdet :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

robertas1993

Citata iš: eceris Įrašytas Gegužė 24, 2016, 17:11:52 PM
  hmmm, nežinau kaip toyotų varikliuose, bei jei užvedus "triukšmauja" variklis, mišios kompensatoriams. bet lyg toyotose šaibom reguliuojami vožtuvai-kiek teko girdėti apie d4d... pasidomėt reiktų dėl tikrumo.
    kompensatorių manžetai nelaiko tepalo, ir jam išbėgus, kol "užsipompuoja" jis užvedus variklį, pats variklis dirba garsiai-girdisi vožtuvų kalenimas.

pas 1.4l D4D nera kompensatoriu, o reguliuojami voztuvai :)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211