duju iranga

Pradėjo sauja ryziu, Balandis 02, 2018, 21:23:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

slashas

Citata iš: eceris Įrašytas Balandis 04, 2018, 12:47:24 PM
kol čia vyksta susirašinėjimas, jau galėjo būti dujos sumontuotos. faktas, kad su dujom  važiuosi pusiau pigiau nei benzu. kas tie 500 eu už įrangą, jei nuvažiuosi į degalinę, už varganus 20 eu užpilsi baką ir su juo nuvažiuosi 400-500 km. juk elementari matematika - pirmus metus ką sutaupai pildamas į baką, pridedi prie įrangos kainos, antri ir paskesni metai lieka tik pigus vairavimas
Aha viskas gražu tik kai bako kainą matai, o paskaičiuoji per kiek laiko įranga su kuro kainomis ir kilometrais atsiperka, plius važiuos trumpais atstumais, tai bent du kilometrai benzu varys kol dujos persijunks ir kur ta ekonomija tada? Visi įsideda dujas ir pamirsta, kad kol šalta benzinu varo, gerai kai garažas, tai gan greitai sušils variklis, o jei lauke auto laikomas? Tai abejoju, kad metų jam pakaks atsipirkimui.

maaz

Dar reikia įvertinti ir kitus minusus:
Yra daugiau kam sugesti;
Dažniau žvakių reikės;
Bagažinėj vietos mažiau;
Sunku surasti meistrą gerą, čia daugumai deda kaip moka ir išleidžia po autokalibracijos;
Ilgas ir nuobodus dujų užpylimo mygtuko laikymas :D

Jei važiuojama trumpais atstumais ir nedaug, tai važiuoji tuo benzinu ir nepergyveni, kad šiek tiek brangiau;) Nevisada pigiau yra geriau ;)

PS. Dar priklausomai kaip tie trumpi atstumai važiuojami. Gal tarp tų trumpų atstumų ir tarpai trumpi, t.y. nespėja auto atvėsti.
15k per metus nėra labai ja mažai, ypač, jei auto žadama turėti bent 5 metus.

slashas

15k yra mažai, 41km į dieną :) todėl pas mane miesto automobilis yra priusas.

eceris

Citata iš: maaz Įrašytas Balandis 04, 2018, 13:29:41 PM
Dar reikia įvertinti ir kitus minusus:
Yra daugiau kam sugesti; o kas tas "daugiau" genda, kai yra dujų įranga? ar tai, kad kas 50-60 tūkst reikės pakeisti purkštukus už 15-20 eu ?
Dažniau žvakių reikės; ar žvakių keitimas kas 30-40 tūkst tokia prabanga ?
Bagažinėj vietos mažiau; o ką tokio vežiojat bagažinėj, kad netelpa ? įtariu dažniausia orą :)
Sunku surasti meistrą gerą, čia daugumai deda kaip moka ir išleidžia po autokalibracijos; visuomet dedu pas tą patį :)
Ilgas ir nuobodus dujų užpylimo mygtuko laikymas :D kur pilat dujas ? manoji kur pila, ten net užpila atėję. arba kai aš pilu, svirtelę nuleidžiu ir laikyt nereikia :)

Jei važiuojama trumpais atstumais ir nedaug, tai važiuoji tuo benzinu ir nepergyveni, kad šiek tiek brangiau;) Nevisada pigiau yra geriau ;) kiekvienas iš mūsų skaičiuojam pinigėlius savaip :)  o jei bijom lysti gilyn į mišką, tuomet tiems ir tema  neidomi....

PS. Dar priklausomai kaip tie trumpi atstumai važiuojami. Gal tarp tų trumpų atstumų ir tarpai trumpi, t.y. nespėja auto atvėsti. jei važiuojama šaltu varikliu ir tik trumpi atstumai, tai kokios aplamai benzo sanaudos gaunasi ?
15k per metus nėra labai ja mažai, ypač, jei auto žadama turėti bent 5 metus. pagaliau pasakėt tiesą :)

eceris

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 13:08:19 PM
Aha viskas gražu tik kai bako kainą matai, o paskaičiuoji per kiek laiko įranga su kuro kainomis ir kilometrais atsiperka...
atsiperka, kolega, tikrai atsiperka. ne visad gi trinamės vietoje mieste. mano brangioji, kai tik užsimenu apie auto keitimą, iš karto sako-tik dujos. ir taip ketvirtu auto važiuoja dujiniu - naaaa, kokius 15-16 metų turbūt jau. jai iki darbo 16-17 km gaunasi...
  net ir priusą įdėtos atsiperka. bendradarbis  įsidėjo dujas į priusą ir važiavo atostogaut į kroatiją, grįžęs juokėsi, oru važiavau :)

slashas

O mano žmona kai pirštus nušalo nuo dujų įpilimo čiaupo, tai gyvenime dujų nebenori, dažnai kas dujas įsideda ir daugiau važiuoti pradeda, o ar reikia važiuoti, tai klausimas ir gaunasi tad ant to, aš į darbą dviračiu važiuoju kai šilta ir man nieko nekainuoja, plius sveika. Su priusu važiuoti į Kroatija, tavo pažįstamas tikras mazochistas, tikrai oru važiavo nes nėra garso izoliacijos, netraukia greitkelyje ir t.t.

maaz

Net ir purkštukų keitimas yra papildomos išlaidos, nereikia apsimesti, kad to nebus. Ką jau kalbėt apie reduktorių, fitrą ir pan. Smulkmenos, bet ir jos yra.
Žvarkių keitimas tikrai ne prabanga.
Bet lietuviai kažkaip susikoncentruoja į pigesnį kurą. Į daugiau nieką nežiūri, todėl ir dažniausiai perka dyzelius nuvažiuodami 3k per metus, su 186k rida :D
Man bagažinės reikia. Naudoju pagal paskitį, kaip jūs - nežinau.
Jei turite patikimą meistrą tai labai šaunu. Nes po savo išrekomenduoto meistro savo jėgomis susikalibraves dujas sutaupau dar daugiau;)
Ne nesvarbu kas pila tas dujas, mane užknisa laukti. Na bet aš nesakiau kad surašiau tik pačius didžiausius trūkumus.

Jei šaltu varikliu ir trumpi atstumai, tai šiuo atveju benzino sąnaudos visai nesvarbu, jei dujos net neįsijungs per tavo kelionę... Dujos panacėja tik jų montuotojams, o vartotojams neprošal pasiskaičiuot pliusus/minusus.
PS. Pats dujomis važinėju ir visai rekomenduoju. Surašiau tik minusus, nes pliusus visi čia žino:)

maaz

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 16:49:19 PM
O mano žmona kai pirštus nušalo nuo dujų įpilimo čiaupo, tai gyvenime dujų nebenori, dažnai kas dujas įsideda ir daugiau važiuoti pradeda, o ar reikia važiuoti, tai klausimas ir gaunasi tad ant to, aš į darbą dviračiu važiuoju kai šilta ir man nieko nekainuoja, plius sveika. Su priusu važiuoti į Kroatija, tavo pažįstamas tikras mazochistas, tikrai oru važiavo nes nėra garso izoliacijos, netraukia greitkelyje ir t.t.

:D

slashas

Nieko čia juokingo, nori priešą nubausti, išsiųsk su priusu į Kroatija, tikra kankynė, jei dar kokie serpantinai, tai bbd :)

maaz

Na ne visiem patogumas svarbu:) Kiti net ir su didžiausiai  :bedantis: leidžiasi į tolimas keliones, kad tik pigiau:)
Priusu nevažiavau, tai nežinau, bet, slashas, avensis (kaip mūsų) patogesnė?

slashas

Nėra ką lyginti komforto atžvilgiu, tiek pakaba, garso izoliacija, trauka, be streso didesnio važiuoji :)

maaz

eceris

Citata iš: slashas Įrašytas Balandis 04, 2018, 17:27:35 PM
Nieko čia juokingo, nori priešą nubausti, išsiųsk su priusu į Kroatija, tikra kankynė, jei dar kokie serpantinai, tai bbd :)
na nežinau kaip su tuo priusu kelionėje, esu juo tik gruzijoj taksu važiavęs iki makhuntseti krioklio, bet lyg ir normaliai buvo kai gal 30 km į vieną galą nuvažiuoji.

eceris

Citata iš: maaz Įrašytas Balandis 04, 2018, 17:37:59 PM
Na ne visiem patogumas svarbu:) Kiti net ir su didžiausiai  :bedantis: leidžiasi į tolimas keliones, kad tik pigiau:)
Priusu nevažiavau, tai nežinau, bet, slashas, avensis (kaip mūsų) patogesnė?
ar tamstelė važiavot kada su savo auto atostogaut ? matomai ne, nes nieko pigiau nesigauna, patikėkit. esu apvažinėjęs tikrai nemažai, per 6 keliones su auto. į tą pačia kroatiją suvažinėt, vien kuras kainuoja apie 300 eu + road ticket dar apie 50 eu....tačiau važiuojama ne taupyti, o kad daugiau pamatyti. kelionės autobusu, tai šablonas - viskas už tave sugalvota ir nieko nepakeisi. važiuodamas auto, esi laisvas. nori važiuoji, nori stoji, kur nori užsuki, kada nori miegi. tai daugiau apžvalginės kelionės, kur joks teztour/novatur niekad nenuveš...

slashas

Esame į Austriją važiavę su vw caravelle, kai aukšto slėgio kuro siurblys nuduso ir remontas kainavo 1300€, būtų pigiau su lėktuvu nuskristi ir dar išsimiegotum normaliai :D
Toliau nei 1000km tik su nauju auto kur europinė garantija galioja, kitu atveju ekstrymas :)