Plaukiojantis smagratis

Pradėjo OSU_FC, Vasaris 11, 2009, 15:25:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

Fish-Bone

Prisiskaičiau visokių kalbų apie plaukiojantį smagratį ir pasidarė ne visai aišku.

Bėda su 2007 avensiu d4d 2.0 yra tokia - važiuojant ramiai ~100km/h 5 ar 6 bėgiu, staiga spustelėjus akceleratoriaus pedalą, automobilis po truputį pradeda greitėti, tada staiga visiškai dingsta trauka, apsukos pakyla iki red line. Jausmas toks, lyg automobilis pats išjungtų pavarą ir dirbtų laisva eiga. Tačiau atleidus pedalą viskas atsistato į savo vietas ir vėl pradedant greitėti tai nebepasikartoja.
Jeigu bėgėjamasi nuo starto ir negailint apsukų (3000-4000), o tik tada perjungiamas bėgis, viskas būna gerai.
Pavarų dėžė - ne automatinė.
Jokio automobilio kratimosi/rezonanso nepastebėjau kol kas.

Gal kas galėtumėte patarti, kur ieškoti pasislėpusios bėdos? :)

Kuzia

Pasikeisk sankabos diskelį. Čia kaip minimums. jei smagračio laisvumas bus didelis, pasikeisk ir jį, jau tas ardymas.
Stabdžius sugalvojo bailiai...

Renis

Tai ar kas nors pasikeitet smagrati? Sprendet tas problemas? Pas mane itariu irgi prasideda garsai visokie smagracio ;]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

dtinas

Renis

dtinas, cia buvo kazkada aprasyta vienoj temoj: "garsas atleidus gazo pedala" : http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=52&thread_id=1250&pid=27627#post_27627
Tai va toki paty pas save pastebejau, atleidus gaza su ijungta pavara nuo kokiu 1900 apsuku mazejant kaip besisukancio properelio garsas.
:) (labiausiai girdimas 1-3 pavarose, kuomet didesnes apkrovos variklio, kitose pavarose beveik nebe)

Renis

dtinas, kaip tavo sankaba, bedu neturejes? Kiek ridos variklis padares jau?

dtinas

pas mane normaliai. Rida 160 000 km. Kiek zinau, tai feisliftiniuose avensiuose smagratis jau patobulintas ir laiko geriau nei iki feislifto.

Renis

O kad buciau zinojes pries pirkdamas ;)
Cia is serijos butu jeigu butu.. :]

Kalapiziukaz

O 2,2 varikliai irgi ta pati smagrati turi kaip ir 2,0? Kiek girdejau kad tik su 2,0 sita problema pasireiskia.

milkas

xebra, kas yra feisliftift avensis ?

Kalapiziukaz

Citatamilkas parašė:
xebra, kas yra feisliftift avensis ?
facelift - nezymus isores ir vidaus patobulinimai, o siaip nuo 2006m isejo faceliftinis (posukiai veidrodeliuose, priekis biski kitoks ir tt)

Renis

Na manau 2.2 irgi pasireiskia. Bent jau as pradejau girdet tuos garsus, kurie, ko gero, ir reiskia smagracio pabaigos pradzia ;]

Kalapiziukaz

CitataRenis parašė:
Na manau 2.2 irgi pasireiskia. Bent jau as pradejau girdet tuos garsus, kurie, ko gero, ir reiskia smagracio pabaigos pradzia ;]

O tikrinai plastmases prie oro filtro? Pas mane tai ten baladojos, laikinai buvau pritvirtines, bet dabar vel prasidejo tai kai atshils reiks rimciau pasikrapstyt.:)

Renis

Na ten niekas netabaluoja pas man, ir garsas toks neplastmasinis, pozymiai lygiai tokie patys kaip buvo aprasyta temoje "garsas atleidziant gazo pedala"   ;]
Nezinau, kol kas i panika nepuolu, taupau pinigus, ziuresiu kas bus toliau ;]

Pavel

Sveiki mano avensis 00 metu kai pirkau buvo 140000 rida dabar 270000 juokiu problemu dar nieko netvarkiau patvaresnes masinos neesu turejes 4 metai be juokio remonto.